You know pisang ?

Hye peeps ! aku baru siap kan notes economic aku sebab sabtu ni ada test. Baru terhegeh-hegeh nak siapkan notes. akhirnya siap jugak. Alhamdulillah.:)

Nak cerita sikit, baru hari ni aku tahu yang pisang. what pisang ? Alaa, its banana la. bukan banana in pajamas tu tau. Sambung balik, yang pisang tu ada lah diet yang terbaik untuk sarapan pagi.



Tak percaya ka ? ahli farmasi di Jepun telah temui satu cara diet baru yang dikatakan dapat menurunkan berat badan dengan pantas dan tidak mendatangkan tekanan kini melanda Jepun dinamakan 'Diet Pisang Waktu Pagi', lapor akhbar Sydney Morning Herald.

Kaedah itu berkemungkinan cara pemakanan paling mudah diikuti di dunia. Malah, populariti diet itu menyebabkan masalah kekurangan pisang paling teruk teruk dihadapi di negara Matahari Terbit.

Kegilaan itu mencapai tahap baru bulan lalu apabila Sistem Penyiaran Tokyo menyiarkan program televisyen menunjukkan bekas penyanyi opera Jepun yang gemuk, Kumiko Mori, kehilangan tujuh kilogram berat badan selepas ikut diet itu.

Diet itu diasaskan ahli farmasi Osaka yang begitu berminat dengan perubatan herba China. Sumiko Watanabe mulanya memikirkan diet untuk suaminya, Hitoshi. Selepas enam bulan, Hitoshi makin langsing dengan berat 59 kilogram daripada 72 kilogram.


Tiba-tiba datang mood nak search tentang pisang sebab hari tu aku ternampak my lecturer sarapan pisang dalam kelas sambil guide her students take the test :)

Comments

  1. hoho setailo...boleh aku cuba ni sarapan pagi karang... hehe

    ReplyDelete
  2. wahhh good sharing bro..tq

    ReplyDelete
  3. mana nak cari pisang banyak-banyak. haha

    ReplyDelete
  4. wow ! Good news babe ~
    Lepas ni kurus laa ieqa , ngehngeh
    #Makkk ! Nak pisang setandan !

    ReplyDelete
  5. @Cik Aya

    @Mr.Clive

    haha. lepas ni boleh diet pisang jek. :)

    ReplyDelete
  6. @Suraya Aris alaa, sekarang banyak kedai buah-buahan dkt tepi jalan. :)

    ReplyDelete
  7. @Ieqa Halim haha. kurus la lepas ni. ramai yang terpikat. :)

    ReplyDelete
  8. cop tandas jela nnti makan pisang pepagi.. hee~~

    ReplyDelete

Post a Comment

Terima Kasih sudi singgah, baca dan komen sekali.
Sayang you alls! haha :)

Popular posts from this blog

Kerja di 7eleven part 1

Pantang Kalau Nampak Pelesit

Kemudahan di kawasan UiTM Jasin