Posts

Showing posts from March, 2016

Kerja di 7eleven part 1

Sementara nak dapat kerja tetap. Aku nak cari kerja sementara nak tunggu kerja yang lagi bagus.

Daripada duduk rumah je, memang lah best tak buat kerja tapi duit tak masuk. Poket kering. Mateyyy!

So, Aku ada minta borang kerja dkt 7e jalan sallmeh, yg depan shell tuu..

Dah isi, siap extra paper untuk work experience. Hahaha

Aku expect nak kerja as pembantu kedai je sbb tgk notis ditampal mmg nak cari pekerja utk job tu.

Lama jugak la menunggu, dalam beberapa minggu. Lepas tu dapat lah call, perempuan yg call tu.

Dia tanya, dah kerja ? Aku jwb lah tak kerja lagi. Lepas tu dia nak jumpa untuk interview.

So, decide pukul 1 jumpa dkt 7e maharani yg depan MPM tu. Aku ingatkan 7e jalan salleh je.

Rupanya borang aku tu, dia submit dkt office muar. So, field manager akan tgk dan masukkan kan dkt mana2 7e yg perlukan pekerja.

Excited lah aku nk pergi interview. Siap pakai slack hitam dgn kemeja. Susun sijil2 yg berkaitan semua.

Yg problemnya kasut aku. Dah lah tak ada kasut yg cantik. Yg tinggal kasut c…

Lepas praktikal

Lepas praktikal buat apa?

Habis je praktikal, adalah dalam 2,3 minggu jugak duduk dekat rumah sewa cheng.

Ye laah, kononnya nak stay situ terus. Nak kerja melaka terus. Nak jadi orang melaka kononnyaaaa.

Tapi dalam masa yg sama juga, aku ulang alik muar. Sebab duit tak ada. Nak makan pun susah. Duit pt dh habis pulak tu. Jadi mcm berbelah bagi. Nak terus stay atau terus balik rumah masing2.

Lama jugak la fikir dengan amar. Banyak jugak lah fikir kebaikan dgn keburukan. Bila fikir tu, dengan duitnya tak ada, nak makan susah. Kalau duduk rumah sewa, nk kena bayar sewa lagi. Kerja pun belum cari lagi.

Last2, ambil keputusan balik rumah masing2, berpisah lah aku dengan amar untuk jangka masa yang panjang. Bunyi mcm sedih je kan? Hahaha

Mana lah tak sedih. Aku dengan dia drpd diploma sampailah ke degree, asyik berkepit berdua bersatu je dengan dia.

Sampai kan ada lecturer yang ckp muka kami ni dh mcm kembar. Dh seiras sangat daaa. Huhuhuhu

Kalau berpisah pun sekejap je, itu pun masa semester break…

Blog dah bersawang

Assalamualaikum.

Dah lama aku tak buka blog kesayangan ni, lepas praktikal terus senyap je. Tak ada update apa-apa dalam blog ni.

Alhamdulillah, 8 Januari aku sudah tamat latihan industri dekat Tuffah Informatics. Settle siapkan report terus hantar dkt SV lecturer, Miss Fadzlin Ahmadon dengan KP LI, lupa pulak nama dia. Terima kasih la pada mereka berdua sebab dah luluskan internship aku. Love u both. Muahahaha <3

So, sekarang ni aku dah officially graduate. Cuma tak konvo je lagi. Entah bila lah konvo tu nanti. Jangan la berharap sangat.. Keep calm and lets goyang punggung ;)

Malas lah nak cerita apa yang aku buat lepas je habis praktikal sampai sekarang ni. Kalau aku rajin, aku cerita dekat next post ye.

Tapi sekarang, kalau boleh aku nak aktif berblogging semula. Aku dah cari apps apa yang memudahkan aku nak update blog tru handphone je.

Anddddd aku dah jumpa app tu. Nama app tu Blogaway for Android. Aku harap app ni sangat berguna untuk aku update.

Okay lah. Hari ni Sabtu, 19 Januari…