Posts

Showing posts from December, 2012

Selamat Tahun Baru 2013

Image
Lagi beberapa jam sahaja lagi akan masuk tahun baru 2013. Macam mana dengan azam tahun 2012? dah tercapai atau masih terkapai-kapai lagi?

Kalau tahun lepas, azam tu masih tak dicapai lagi. Baik copy and paste aje azam tu bawa ke tahun baru 2013.

Kalau nak sambut pun, tak payah la nak kebabom sangat. Tahun masihi beriya-iya sambut, terkinja-kinja anak dara dekat tengah padang sambut tahun baru. Kalau tahun hijrah, tak nak pulak sambut macam gitu..

Kita tak nak la, bila kita sambut dengan tidak menjaga batas-batas pergaulan antara lelaki dan perempuan. Syaitooon nirrojim pun seronok nak sambut tahun baru. Sebaik-baiknya sambut dengan ahli keluarga dekat depan kaca tv sahaja pun dah cukup meriah rasanya. :]

Insha Allah, dengan izin Allah, untuk tahun baru 2013 ini aku berazam untuk habiskan pengajian dengan cemerlang, selepas habis belajar, berusaha untuk cari kerja dan kumpul duit untuk kesenangan keluarga dan paling utama sekali adalah untuk sempurnakan amal ibadah kepada Allah taala.

Sila Waspada Dengan Aplikasi Auto Like

Image
Sekarang ni sibuk dah ada aplikasi auto like di dalam Facebook,
Diharap semua pengguna Facebook,jangan la guna aplikasi auto like tu,
kawan perempuan aku memang pengguna Facebook tegar dan dia memang suka like-like status/gambar kawan-kawan dia.
Tapi 2 3 hari ni, disebabkan dia telah menggunakan auto like.
Habis semua website/gambar lucah pun kena like padahal bukan dia sendiri yang like tapi disebabkan aplikasi auto like itu sendiri.
Jadi sila waspada atau tak payah la nak guna aplikasi sebegitu. okay!
Sekarang kawan aku telah deactivate facebook untuk sementara waktu.
Nasib baik aku sempat printscreen untuk dijadikan teladan untuk semua.



ingat! kalau nak like tu, biar la ikhlas dari hati, tapi kalau setiap statement semua dia nak like, aku pun menyampah. :D
okay, bye!

Creative Bike Helmets

Image
These creative bike helmets were created by Russian ad agency

25 Random Facts About Me

Image
Terima kasih Iema Gurl yang sudi tag aku untuk join '25 Random Facts About Me'. Aku pun tak tahu la siapa yang buat benda alah ni. Memang pecah kepala otak nak fikir apa benda la 25 facts  pasal diri aku ni. Tapi, alhamdulillah siap jugak akhirnya. Ada juga facts yang merepek. :]

1.aku sekarang berumur 21 tahun.
2.baru 3 minggu menjalani latihan praktikal.
3.anak sulung daripada  4 adik beradik
4.aku lebih suka membasuh pinggan berbanding basuh baju..
5.aku seorang yang panas baran
6.aku mind setkan kepala otak aku ni, makan sayur boleh hensem kan muka kita. hahaha
7.aku tak suka suasana yang bising kecuali dalam bilik karok boleh pulak.
8.selalu buka blog tapi tak tahu nak update pasal apa.Tak idea sebenarnya~
9.aku pelajar UiTM Segamat
10.bila aku tidur,aku suka mengadap dinding. sejuk~
11.aku suka baju bersangkut guna hanger dalam almari berbanding baju berlipat dalam almari
12.latihan praktikal ni sangat membosankan sebenarnya.lol
13.badan aku ni makin lama, makin semangat~
14.aku suka…

Wordless Wednesday #20

Image

Tahniah Maria Elena & Asfirdaus

Image
Tahniah diucapkan kepada Maria Elena a.k.a peliks telah menjadi seorang isteri dan selamat diijabkabulkan dengan insan bernama Asfirdaus a.k.a dato'.
Semoga rumahtangga beliau berbahagia selalu dan dimurahkan rezeki serta dikurniakan anak-anak yang comel-comel belaka. :]
Baru aku tahu yang Maria Elena ni kakak ipar Fatin Liyana si doktor blogger. 



Aku bila lagi nak kahwin ? hahahaha


Oh Windows 8

Image
Sekarang ni masing-masing sibuk nak upgrade windows 8. Sampaikan yang tak mampu nak upgrade tu, sanggup jadikan live tiles windows 8 sebagai wallpaper laptop pun jadi la kan :)

Percaya lah! kawan aku pernah kena kelentong, percaya aku pakai windows 8. Siap double klik lagi. padahal wallpaper jek. hahahahaa

Tapi, hari ni dreams come true. Terima kasih kepada my besties yang gatal tunjukkan kan windows 8 dia tu. Akhirnya aku paksa jugak dia install dalam laptop aku. Yeah!

Disebabkan aku tak pro lagi nak guna windows 8 sepenuhnya. Aku buat dual boot untuk memudahkan aku buat kerja. Kalau dah fed up, cepat-cepat tukar windows 7 pulak.



Ini la live tiles aku. Mula-mula memang pening. Terkial-kial nak mencari shut down button. Nak close program pun susah jugak, mencari jugak la mana button close dia ni.. Nak tak nak, terpaksa la guna khidmat kawan dekat sebelah. :]

Sempat lagi kan nak install, padahal dalam office ni. Boring gila tak ada kerja. Staff lain pun sibuk ber-facebook..Ok. mari kit…

Where's Kitty ? #2

Image
Agak-agak la kan. Mana la kucing aku menyorok ni ? 
Boleh tolong carikan tak ?

Dah jumpa ke belum ?
Jom singgah blog diorang.
FitRyna | PakJoe | Priya | Anisa | Nina | Zafirah | Emma | Nabila