Posts

Showing posts from March, 2013

Kesian Kau

Image
Sekarang ni dah kecoh balik pasal budak si faten aka ayien si pendek. Tahun lepas aku ada juga buat special entry untuk budak ni. Aku ingatkan dia dah serik/ insaf, tak nak buat kerja menipu orang lagi. Tak sangka pulak tahun ni dia buat perangai lagi. Aku ada terbaca entry dekat blog FD dan SD. 
Ini lah muka si fatin tuu, buat muka taik pulak. Aku hempuk baru hang tahu..hehehehe



Aku memang tak tahu nak kata apa lagi, aku baca entry dia pun aku tersenyum sinis. *Tak pandai pulak nak buat simbol senyum sinis dkt sini. Mulut orang memang kita susah nak tutup. Jadi, kita buat apa yang betul. Berani kerana benar. Kalau ikhlas nak buat segmen. Teruskan sahaja. Tak payah nak batalkan segmen tu..Kesian dekat blogger yang join segmen kau tuu...
Baca jek la komen-komen dibawah ni. Aku nak maki pun, diorang dah maki dulu. Jadi, tak payah la aku nak maki lagi. motif! :)




Dah habis baca? panassss kan....mesti tersentap, gugur jantung, hati, limpa..kosong kosong *tetiba nyanyi lagu najwa latif
Aku…

Cara Nak Elak Klik Iklan Di Shoutbox

Image
Okay. Saja nak buat intro berjela-jela. Kalau aku buka blog, benda pertama aku akan tengok dalam blog adalah ruangan shoutbox aku. Sebab aku nak tengok la berapa ramai blogger yang sudi komen blog aku ni kan. Jadi, kadang-kadang aku nak balas komen atau follow balik. Aku akan klik link yang blogger tersebut bagi. Tapi, sekarang ni kebanyakan blogger main tipu. Dia bagi link iklan cip-cip dia tuuu..Lepas tu, aku terus moody disebabkan ditipu. Panas hati la jugak kan.

Oleh itu, entry kali ini aku nak tunjukkan cara bagaimana korang nak elakkan supaya korang tak 'ter'klik link iklan yang kebiasaannya ada diruangan cbox / shoutbox / shout.busuk / shoutmix.


1st step : Korang hover mouse tu ke nama/link dekat shoutbox masing-masing. Sebagai contoh, aku hover dekat nama Su Loo.
2nd step : Bila mouse dh hover di nama/link tersebut, korang lihat dipenjuru bawah sebelah kiri. Disitu akan terpapar link yang ada pada nama tersebut. Contoh pada gambar 1 adalah goo.gl/wmzms
Dalam contoh ga…

Budak Kecik Ber-Make up

Jom tengok video ni, adik aku boleh share pulak dalam page di FB. Geli hati jugak tengok si kecik comel lote ni ber-make up. Walaupun sepatah haram pun aku tak faham. Tapi memang salute la dekat adik ni. Pandai giler 

Aku Dan Praktikal - Part 2

Image
Lagi seminggu latihan praktikal aku akan berakhir, jumaat lepas pensyarah merangkap penyelia aku Puan Zuriati, datang untuk menilai hasil projek semester akhir dan laporan harian aktiviti (buku log) aku.

Memang nervous la kan, macam nak tunggu mak bapak datang ambil report kad dekat cikgu.
Mesti masa tu, cikgu luahkan perasaan dekat mak bapak kita pasal perangai kita dekat sekolah..hehehe

Supervisor aku paling excited nak buat preparation sempena pensyarah aku nak datang, dia siap tempah bilik seminar lagi untuk sesi pembentangan.

Sampaikan bilik seminar yang dekat dah habis booking, dia sanggup booking bilik seminar yang jauh..Baik giler supervisor aku ni..

Supervisor aku siap beli nasi lemak 7 bungkus, kuih dalam 3 jenis. Dah susun meja, susun makanan. Setting lcd dan laptop. Dah siap sedia luar dalaman..


Sesi pembentangan bermula, introduction company hinggalah testing sistem itu sendiri..Pensyarah aku sangat pyscho! Setiap kali aku explain, mesti dia buat muka. Macam-macam jenis …