Pages

10/18/10

Lecturer Muda

hye, apa khabar semua??
harap sihat ya hari ini..
hari ni aku tinggal sorang2 dalam bilik.
semua roommates aku balik kg.
bosan rasanya duduk dkt sini.
aku dh balik da hari tuh.
tapi sekejap jek.
sebab isnin aku kena submit final project multimedia aku. alhamdulillah, dh selamat submit.
en L pn x ad complain apa2. so, aku anggap dia puas hati.
masa aku nak balik sini, ad 1 peristiwa yg x akan aku lupa. cerita dia mcm nih,
aku bertolak muar dlm pukul 2 gitu. so, sampai segamat dh petang. aku mesej la kawan aku,Radzi. aku tanya dia bus kuning ad x?? dia ckp x ad. aku dh fikir2 nak naik apa kalu x ad bus? naik taxi?? oh tidak!! mahal sangat.aku sorang jek. kalu 4 orang boleh bagi2..ini x boleh jadi. so aku fikir better aku jalan kaki jek masuk uitm tuh,
bila dh sampai replika durian, aku tekan loceng. aku turun, sambil pakai earphone aku jalan lenggang kangkung. dalam hati harap2 adalah yg nak tumpangkan aku ni. tapi hampeh. dh dekat 10 kereta lalu. x ad pn yg nak tumpangkan aku.
masa tuh aku mandi peluh jek. dlm hati ckp x pe lah. boleh exercise. x sampai 20 minute, ad proton saga berhenti. dia buka tingkap then ckp nak tumpang x?? 3 gadis pinggitan juga nk tolong aku. aku senyum sambil berlari anak utk buka pintu. aku masuk smbil ckp terima kasih banyk2.
dia ckp kesian awk jalan jauh2. aku senyum jek. lepas tuh, aku tanya lah x balik kg?? mereka ketawa tersipusipu, aku pelik la. tiba2 dia ckp kitorang nih lecturer! trkebilkebil aku masa tuh. x tahu nak ckp apa. then aku ckp owh muda2 lecturer eh. diorang ckp dkt sini semua lecturer muda2..sampai uitm diorang nak hantar ke sektor c, aku ckp salah kolej. last2 dia stop dkt bulatan jek. aku turun sambil ckp tQ dan salam.
aku segan gila,dh lah tengah berpeluh masa tuh..bila difikirfikir memang malu tahap babun lah. terima kasih la kpd cikcik tuh yg sudi tumpangkan aku. kalau tidak, konfem aku dh slim jek sampai pintu fuckguard. huhuhuhuhuu

10/13/10

salam.
selamat pagi semua.
dengan izin Allah harap kamu semua sihat sejahtera.
dah lama rasanya tak buka blog nih.
always busy with assignments.
sebab tuh x sempat nak buka blog.
Hari ni aku ada presentation CSC138.
Takut rasanya nak present sbb coding aku tuh ada problem lagi sebenarnya.
Tapi x dpt detect tang mana yang buat problem tuh.
Group partner aku ada 2 org iaitu TiQa dgn Ejat.
LAst2 minute sebenarnya baru nak buat.
Itu pun mengharapkan bantuan kawan2 yang lebih pro tentang coding nih.
Pening kepala otak aku nih memikirkan apa yang kurang dkt coding aku nih.
Memang aku appreciate sangatsangat lah kepada Amarul dan Munir sebab diorang sanggup tolong aku walaupun dh last minute baru nak cari diorang.
coding aku pasal jual kek, aku buat merepekrepek jek.
Assignment banyak sangat.
dh nak final, baru nak bagi assignment.
jumaat aku ad presentation CSC253.
multimedia ni aku buat pasal FSKM CD Kit.
Hatta
Ain
Diyana
diorang uh semua group member dengan aku.
X siap lagi tp dh nampak lah hasil kerjanya sikit.
terima kasih kepada Hatta sebab dia faham dengan masalah aku.
so, dia bagi kelonggaran sikit untuk aku menyiapkan 138 punya.
Lepas present 138 nih. aku dah kena fokus pada 253 plak.
markah dia sangat besar, dalam 60% gitu.
Final nanti dalam 40% gitu.
Rugi kalau x buat betol tau.
Jumaat nih dah start cuti study week.
x sabar nak balik.
tapi sekejap jek sebab kalau aku duk lama2 dkt rumah.
Confirm aku x buka buku.
Kiranya bukan x buka lansung tp
sibuk lah.
banyak dugaan dengan pengaruh TV,
kaki nanti rasa nak berjalan jek.
itu yang susah.
Study week ini lah aku nak fokus betol2 sebelum naik final.
k lah aku nak bersiapsiap utk presentation.
bye2
salam