Posts

Showing posts from May, 2011

Enjin Pencari

Image
Assalamualaikum.
Apa khabar semua? Harap sihat walafiat.
Ok lah, tak idea nak tulis entry apa kali nih. Duduk dekat rumah, tak idea langsung.
Sementara nih aku tolong adik aku yang masih dalam mood assignment. Dia kena buat pasal enjin pencari.
Nasib baik cikgu dia ada bagi contoh. So, mudah lah sikit kerja dia tuh. Korang tahu tak apa tuh enjin pencari?
Dalam english maksud dia search engine. Contohnya macam Yahoo tuh. Itu lah search engine.
So, dalam assignment adik aku tuh kena cari beberapa search engine yang ada sekarang nih.
Yang aku tahu, Yahoo dengan Google jek. Tak tahu plak ada yang ada lain. :)
Ok, dekat sini aku ada printscreen gambar search engine tuh.


Harap ini jadi sedikit info untuk korang. :)