Posts

Showing posts from May, 2016

Pengorbanan Seorang Ibu

(Entry ni aku tulis pukul 3,4 pagi sambil tengok mak aku menyusukan Adam)

Straight to the point.

Mak aku ni babysitter. jadi parents (aku panggil kak ida) budak yg mak aku jaga ada sepupunya pregnant. Tak mampu nak bela anak.

Kak ida nak bagi anak tu pada adik aku utk jaga, memang beriya dia, suami isteri nak dpt anak angkat.

Tapi ada sebab tertentu dia tak dapat nak jaga budak tu

Atas sebab belas kasihan seorang ibu, mak aku berniat nak jaga budak tuu. So, alhamdulillah. dgn izin abah aku, sekarang mak aku yang jaga baby tu.

Btw, nama baby tu adam iman. Panggil Adam.

Nasib baik lah adk aku ada balik muar, dapat lah tolong jaga baby dgn bantu mak aku buat kerja rumah.

Bila ada baby ni, mmg 24hours mengadap dia kalau boleh.Kami adk beradik (kecuali bongsu, x boleh harap tu) jaga baby.

Tapi paling kerap yg jaga, mak aku lah.

Dari situ, aku terfikir memang betul orang kata pengorbanan seorang ibu tiada nilainya.

Adam ni lepas 2 jam mesti nak minum susu. kalau siang tu, tak kisah lah sesiapa je bol…

terima kasih dan mohon maaf

First thing, nak minta maaf lah dulu sebab tak perasan pun ada yang comment dekat post aku sebelum ni

mohon maaf sangat-sangat yer, aku selalu update dalam phone jek

jadi tak dapat nak tengok komen,pertanyaan dari kawan-kawan semua

maaf yer semuanyaaa

dan

terima kasih sudi singgah blog aku yang tak seberapa ni, hidup segan mati tak mau kata orang. huhuhu

sekarang bila dah masuk alam kerja, memang lah busy sikit.

terima kasih yer pada semua

love uollss. hahahaahakktuihhh!