Pages

6/17/11

Pindah Randah

Assalamualaikum

Hye semua!
Alhamdulillah, sempat jugak aku nak update blog nih.
Dah lama jugak tak update. 
Al maklum la kan. Sem nih memang busy banyak.
Assignment dah berlambak atas meja.

Suka sangat buat last-last minute.
Kerja yang perlu submit 2 minggu depan dah siap dah padahal assignment yang esok nak kena hantar tak siap lagi. Apa la aku nih.
Bengong.
Selain masalah assignment, sekarang nih aku hidup dalam keadaan pindah randah.
Dah macam orang nomad dekat Sabah tuh.
Hari ini tido dkt kolej, esok plak tido luar.

Bukan apa, aku sekarang nih masih dalam proses rayuan kolej.
Budak rayuan semua terpaksa tinggal sementara dkt villa UiTM Johor.
Ok lah tinggal dekat villa nih. Aku duduk dalam 4 malam jek.

Ada member aku ajak aku lah lepak-lepak dekat rumah dia.
Urm, aku pun tak kisah lah. Suka jugak bila lepak dekat luar.
Bebas la jugak kan.

Aku ada jugak lepak dekat bilik member aku, Ardana Raffali and the Gang!
Selalu jugak lepak dekat bilik dia.
Best la duduk dengan bestFriend kan.

Aku malas nak naik Villa tuh. Jauh la jugak kalu nak gerak ke kelas.
Bilik dia jugak memang seram..Tapi alhamdulillah, selama aku dengan member duduk dekat sana.
Tak ada perkara pelik bin ajaib berlaku lagi.

 Result rayuan pun lambat Gila nak keluar.
Tak tahu la bila nak annouce kan.
Harap-harap aku dgn kawan-kawan semua dapat la tinggal dekat kolej.
Susah la wei kalu duduk luar.
Dah banyak kali la aku lepak luar, memang makin terhakis duit aku dalam bank.
Tak sah la kalu tiap-tiap minggu withdraw.

Aku memohon kepadaMu ya Allah, permudahkan lah urusanku didunia dan diakhirat.
Panjangkan la umur kedua ibu bapaku,
berkati la kami, lindungilah kami daripada azab api nerakaMu ya Allah.
Bimbinglah kami ke jalanMu ya Allah.
Amin. 



6/9/11

Duit Masyuk!!

Assalamualaikum

Hye friends!
Hari ini aku tengok ATM dkt kampus aku penuh dengan budak berderet beratur nak withdraw.
Memang ramai gila, semua sengih-sengih lepas withdraw. Haha
Fenomena tuh bukan selalu berlaku sebab hari ni duit ptptn dah masuk.
Fuhh, lega bila dah masuk.
Memang susah kalu tak ada pt nih.
Seminggu pun dah rasa susah nak hidup. :|
Semester kali ini memang pt masuk lambat. 
 
Members aku dah plan dah bershopping, jalan-jalan pergi Melaka.
Macam-macam la diorang plan.
Aku pun dah shopping jugak. Haha
Dapat duit, terus pergi jalan-jalan..

Aku baru beli printer baru. Murah jek. Beli dekat area Segamat jek.
Dah lama aku plan nak beli, baru sem nih dapat beli.
Syukur, alhamdulillah tercapai jugak hajat aku.

Model biasa jek. Canon MP258.
Memang famous la printer nih. Aku tengok ramai budak dkt kolej dah beli.

Apa-apa pun, kepada kawan-kawan yang dapat ptptn tuh, Jangan enjoy sangat-sangat.
Nanti tak perasan duit dah habis.
Ok, ByeBye.




6/5/11

Banyaknya sawang dekat blog nih.

Assalamualaikum
apa khabar semua?
Alhamdulillah, hari ni dapat jugak nak buka blog aku nih.
Memang dah lama tak buka, rasanya dah 1 bulan lebih tak online.

Almaklum la kan, sepanjang cuti sem lepas memang pack dengan jadual harian.
Ingat kan dekat kampus jek ada jadual, Haha
Rumah aku lain sikit, sebab memang dah ada kerja untuk aku buat dekat  rumah.

Mak bapak aku memang pandai bab plan-plan nih. Walaupun aku banyak kerja dekat rumah tuh, 
 tapi badan tetap naik jugak. Haha

Macam mana nak kurus kalu hari-hari mengunyah jek tiap-tiap malam..

Cuti sem pun dah habis, kuliah pun dah start.
Azam sem nih nak buat lebih baik daripada sem lepas.

Harap-harap lepas nih aku dapat la selalu meng-update blog aku nih walaupun dengar cerita sem kali nih memang padat dengan kerja-kerja luar. Insyallah, aku akan rajin dan meluang sedikit masa untuk blog aku nih.

Bye-Bye :)