Posts

Showing posts from February, 2013

Selamat Pengantin Baru

Image
Lokasi : Merlimau, Melaka
Photographer : Nur Solehah Mohamad Nor (http://ragamkusolehah.blogspot.com/)




Selamat pengantin baru buat syafika dan fauzi. Semoga kekal hingga ke syurga dan dikurniakan cahaya mata yang comel. Ala tomei-tomei :)

Musim Menuai Padi

Image
Lokasi : Kampung Kesang Tasek, Muar Photographer : amarulsamsudin + mohamadsolehin











Topup Giveaway by #Capital M

Image

Tunggang Langgang

Image
Okay, idea ini bercampur baur. Jadi mungkin entry akan jadi tunggang langgang. Maaf yek! aku sebenarnya ada habit yang aku tak pasti sama ada semua orang ada atau tidak.

Kebiasaannya, setiap benda/perkara ada positif dan negatif. Especially, bab politik dan dunia hiburan. Aku pilih 2 perkara ni sebab memang aku 100% aku akan survey dan ambil kisah. Motip! wahahaha

Terima kasih kepada dunia jalur lebar kerana dia lah aku ada habit semua ini. (lari topik okay!)
Sebagai contoh la untuk dunia politik, mestilah ada kerajaan dan pembangkang. Sekarang ni kan tengah kecoh nak pilihan raya 2013. Jadinya, mesti lah macam-macam agenda yang akan mereka buat. Tak payah la nak tahu aku sokong siapa.

Cuma aku suka ambil tahu tentang kalau yang sokong kerajaan, KENAPA rakyat sokong dan KENAPA ada rakyat tak sokong. Samalah jugak dengan pembangkang, ada rakyat sokong dan ada jugak tidak sokong. Oleh itu, aku nak tahu both side, kenapa dia benci haramjadah dengan semua ni kan.  So, ada faham tak? (bua…

Jalan-Jalan Ke Melaka - Part 1

Image
Harap maaf, ini cerita 25 Disember yang lalu. Baru sekarang baru nak post. Lembap giler aku nak post benda alah ni kan. :) Alkisahnya, semasa cuti sehari sempena krismas tahun lepas. Aku dan kawan aku bercadang la nak jalan-jalan/makan angin tak kisah dekat mana pun, janji dapat la berjalan, hilangkan stress yang baru seminggu praktikal. =B
Jadi, aku beri cadangan nak jalan-jalan dekat Melaka, almaklum la kan, memang dah lama aku tak pergi Melaka..baru 2 kali jek pergi Melaka tu. Bhahahaha
Kami pergi naik motosikal jek, jiwa rempit tu membara/berkobar-kobar nak jejak Melaka. Naik EX5 jek, naik motosikal balik kampus dekat Segamat boleh, tak kan la nak pergi Melaka tak boleh kan,
Okay, cerita naik motosikal pung pang pung pang, dah sampai Melaka. Tempat pertama kami pergi adalah Mahkota Parade, pusing-pusing satu MP tu. Just nak ambil angin jek. Ambil mood makan angin dulu.Untuk makluman semua, kami pergi just untuk makan angin sahaja. Jadi mood ber-shopping tak ada dalam entry ini. a…

Syria Perlukan Bantuan Dari Kita

Image
Banyak kekejaman yang telah dilakukan oleh syiah terhadap sunni, tak dapat menahan sebak dari melihat video dari kekejaman mereka, wahai kawan-kawanku! lihat la sendiri apa yang mereka telah lakukan kepada saudara Islam kita di Syria.
> klik disini untuk melihat <

http://www.facebook.com/syria.care?ref=stream
Mari kita bersama-sama berdoa kepada Allah taala, semoga rakyat Syria dilindungi dari kekejaman golongan syiah.