Pages

3/28/10

Dugaan..


Adik aku (solehah) accident malam semalam..aku baru tahu malam tadi!! sungguh sedih!
Itu pun dapat tahu dalam FACEBOOK..terkejut gila rasanya bila tengok gambar motor aku lunyai!! Lepas tu, aku terus call mak aku!! 
     aku : assalamualaikum..
     mak : w'salam..
     aku : mak pe khbar? buat pe 2?
     mak : baik..ni haa tgh siap2 nak pergi umah nenek ko!
     aku : owh..naik ape 2?? (aku sengaja menyindir)
    mak : naik bapak ko!
    aku : mane motor saya??
    mak : ehh..ad!!
    aku : cantik motor saya dlm FB ni..
   mak : sape yg bagitahu ni??

start daripada situ, aku terus membebel tak tentu pasal!! 
aku membebel pasal motor..dah lah hutang x habis bayar lagi..
mak aku marah!! mak aku ckp aku penting kan motor drpd nyawa adk aku..
aku terus diam..
aku sayang adk aku!! takut jugak bila tengok motor mcm tu..
mcm mana plak keadaan adk aku?

Waktu tu, adk aku dgn cousin aku..diorang baru balik kerja!!
nasib baik adk aku pakai helmet..cousin aku plak tak pakai!!
cousin aku pengsan dkt tmpt kejadian (traffic light depan rumah nenek aku jek)..
mak aku ckp dia MC 5 hari...mak aku tak nak bagitahu aku sbb aku ad TEST 183 malam semalam..(terharu rasanya) betul jugak ckp mak aku tu..kalu tidak, confirm aku x boleh jawab!!

Lepas habis call mak aku.. adk aku hantar mesej "ko nak marah, marah dkt aku pasal motor! aku betulkan pakai duit aku.." terkejut aku!!
aku tak marah pun dia..aku tak kisah kalu motor tu rosak, yang penting sekarang adk dgn cousin aku selamat!! semua ni bukan disebabkan salah ko,wahai adikku,ini mungkin 1 dugaan yang Allah taala berikan kepada keluarga kita..redha je lah!!

                                                         
 p/s: minta maaf kpd keluarga saya sbb saya tak dapat balik!! insyallah next week saya balik..






3/22/10

Khas untuk manusia yang bergelar WANITA

WANITA - deHEARTY
Kau digelar sebagai penyeri dunia
Hadirmu melengkap hubungan manusia
Bukan sahaja dirindui yang biasa
Malah Adam turut sunyi tanpa Hawa

Akalmu senipis bilahan rambut
Tebalkanlah ia dengan limpahan ilmu
Jua hatimu bak kaca yang rapuh
Kuatkanlah ia dengan iman yang teguh

Tercipta engkau dari rusuk lelaki
Bukan dari kaki untuk dialasi
Bukan dari kepala untuk dijunjung
Tapi dekat di bahu untuk dilindung
Dekat jua di hati untuk dikasihi
Engkaulah wanita hiasan duniawi

Mana mungkin lahirnya bayangan yang lurus elok
Jika datangnya dari kayu yang bengkok
Begitulah peribadi yang dibentuk

Didiklah wanita dengan keimanan
Bukannya harta ataupun pujian
Kelak tidak derita mengharap pada yang binasa

Engkaulah wanita istimewa

Sedarilah insan istimewa
Bahawa kelembutan bukan kelemahan
Bukan jua penghinaan dari Tuhan
Bahkan sebagai hiasan kecantikan

kawan

kawan..
aku harap ko baca blog aku..
ko x ad buat salah pun dkt aku..
sebenarnya ramai yg suka berkawan dgn ko, ko jek yg tak perasan..
aku ikhlas kawan dgn ko, ko lah kawan dunia akhirat aku!!
aku ikhlas tolong ko, biarlah kita sama sama susah!!
bagi aku KAWAN lah membuatkan hidup aku lebih ceria..

maaflah kalau ko dah bosan dgn sikap aku..
aku selalu buat ko rasa serba salah dgn perangai aku..

TERIMA KASIH JADI KAWAN AKU!!

3/21/10

sila jawab

SUSAH SENANG
SIAPA KAMU CARI??

1. ALLAH S.W.T
2. FAMILY
3. KAWAN
4. KEKASIH

SILA JAWAB MENGGUNAKAN MATA HATI KAMU..

BeStFr!EnD FoReVeR!!


8.30 mlm..
sambil aku tgh makan bersama mu'an dgn noGi dkt blok i,aku m'dpt 1 mesej drpd AMARUL.. mesej dia berbunyi begini "Hanya zaman persekolahan sahaja yg mengajar kita erti sahabat dan remaja,dan bila zaman itu berlalu nescaya ia x akan kembali lagi. masa ini jua kita membawa haluan masing2, mungkin sukar untuk kita semua bersatu dlm 1 tmpt sekecil bilik darjah, belajar, bergurau, ke kantin bersama..terbukti zaman remaja yg sukar dilupakan..mungkin 1 hari nanti kita akan menangis kerana rindukan zaman pelajar yg sangat indah ..jadi hargailah zaman remaja dan persekolahan anda..SELAMAT HARI SAHABAT SEDUNIA!!"

selepas itu aku teringatkan zaman persekolahan aku dkt SMT Kluang..2 tahun aku disana memang banyak kenangan pahit dan manis sewaktu bersekolah disana,
aku ambil kursus PENGATURCARAAN KOMPUTER(PKOM)..kelas aku hanya 15 org pelajar,so kelas aku memang popular dlm sekolah, macam2 masalah kami buat sampai cikgu2 attack kelas kami.

Yang paling famous:
1. lokasi utk b'couple (kelas aku paling hujung)
2. lokasi celebrate birthday


waktu birthday eida, habis kami kerjakan dia!! terpekik terlolong dia nak selamatkan diri..dia balik hostel dgn muka mcm pakai bedak sejuk sbb kena baling tepung, baju putih dah tukar colour kuning sbb kena rejam dgn telur..terima kasih ya mak cik kantin sbb jual tepung n telur dkt kami!! hahaha (sambil tersenyum)
cerita ni x habis dkt situ jek..KEESOKANNYA, sewaktu perhimpunan pagi, guru HEM kami (lupa plak nama dia) dtg dkt barisan kami beratur.

cikgu HEM : kamu semua tunggu sebentar!!
kami : diam kebingungan..(dlm kepala otak masing2 pikir apsal plak cikgu suruh tunggu ek)
aku : agak2 dia nak tanya pasal semalam x??
Hatta : ntah lah, x kan dia tahu kot..

aku risau kot2 dia nak tanya pasal semalam sbb apa-apa hal dlm kelas..cikgu2 mesti cari PENGAWAS dulu bukan nak cari KETUA KELAS (x boleh harap) huhuhu..kerul jgn marah eh!! aku ckp benda yg betol..
PENGAWAS=Aku =)

selepas perhimpunan, cikgu suruh kami berbaris memanjang..budak2 lain semua bertenggek dkt koridor nak tgk kelas kami..SEGAN gila masa 2!!


cikgu HEM : sebelum kamu balik sekolah semlm, apa yg kamu buat dlm kelas??
kami : terdiam!! masing2 mata terkebil-kebil buat2 x paham.. (dlm hati berkata "mcm mane boleh kantoi plak")
cikgu HEM: siapa yg kena baling telur smlm??
kami: jeng..jeng!! arghh..mati lah kita kali ni..(semua tundukkan kepala)
eida: angkat tangan sambil berjalan keluar drpd barisan..
cikgu HEM: saidah, siapa yg baling telur pd kamu??
eida: sambil tunduk kepala, dia tunjuk pada si khairul dgn Acad..
cikgu HEM: saya bagi kamu pilihan, samada kamu nak cuci toilet atau cuci kelas kamu yg pekong dgn bau telor bucuk..(dgn nada marah)
kami: haaaa..kelas sendiri!! (menjerit)


lepas tu, kami terkedek-kedek balik kelas yg paling hujung peta sekolah..masing2 mulut bising tuduh menuduh!! (mulut aku paling bising) akhirnya, setelah kami kemas kelas, kembali sedia kala..wangi jek!! huhuhu..memang x boleh lupakan sampai sekarang!!


budak baik!!

walaupun kami nakal!! tapi aku gembira sbb semua dpt sambung belajr dkt IPT..itu memang janji kami "SEE U D'IPT"..aku rasa kami dah mcm adk beradik. selalu bergadoh, ketawa sama2, menangis!! siang malam asyik mengadap muka yg sama jek..kelas aku special sbb kami semua duduk asrama!! so slalu jumpa..walaupun kami dah x jumpa, tp kami selalu contact-montact each other!! Saya Sayang Kamoo!! =)

3/20/10

Early in the morning

good morning!!
hari ni aku bangun awal, biasanya matahari dah terpacak atas kepala baru bangun..
tapi hari ni lain sikit, rasa macam bersemangat plak nak bangun awal,huhuhu
today, i'm alone in my room!!
x tahu nak buat ape pagi2 ni..
tiba2 aku terpandang laptop Kechik,then teringat blog plak!!
aku pantang kalu dapat online pagi2 ni,

Aries dgn Ayew balik kampung,mamat2 ni rajin jugak balik kampung tiap minggu,
Kechik plak pergi modul,itu pun bangun lambat, padahal aku dah kejutkan dia!!
x bangun2 jugak, last2 aku biarkan lepastu kawan dia datang baru nak terhegeh-hegeh pergi mandi.(sorry kechik aku x marah tp ayat ni mcm marah plak)

agak2 jalil dah bangun x??
aku bosan ni!! nak datang bilik dia, ramai senior plak!!
x pasal2 kena sound plak dtg bilik org awal pagi..
pagi2 ni wing aku SENYAP..haaaa aman sikit, kalau x mesti memekak jek!!
tension dibuatnya..

hari ini KAWAN aku lagi sorang ni pergi MELAKA dgn GF dia,
mesti dia bangun awal lagi drpd aku, bersemangat nak pergi jln2 dgn GF..
KAWAN baik2 bawa kereta 2, jaga anak org baik2 eh..huhuhu
kalau aku pun mesti mcm tu jugak!! hahaha
sbb GF, kita sanggup buat pe jek,untuk bersama dgn sidia,huhuhuhu

hari ini mesti buat perancangan. kalau x, habis lah aku, waste your time!!
time is gold!! (belajar tulis Bi sikit2,lama2 bolehlah nanti tulis full Bi)

Plan for today:
1. kemas bilik (lap tingkap,sapu sampah,bla bla)
2. kemas locker (baju dgn buku2 bersepah)
3. gosok baju
4. buat assignment (kalau ditangguh, parah aku dibuatnya)
5. lunch with jalil and moonir
6. tgk drama WITCH YOO HEE (baru sampai episod 2)

harap2 apa yang aku plan utk hari ini, dpt dilaksanakan dgn sukses2!!

Penawar Rindu

ini mak abah saya!!
saya sayang kamoo!!



budak ni selalu gadoh dgn aku ni!! miss u!!
kiri:Solehah
kanan: Ammar
Hidayat


ini adk-adk kesayangan aku!! miss u!!
kiri: Hidayah
kanan: Solehah


Alangkah!!

alangkah bagusnya kalau ada org ambil berat tentang kita,
alangkah baiknya kalau ad kawan2 yg sentiasa bersama kita,
alangkah indahnya jika bersama dgn org yg TERSAYANG,
alangkah bahagianya jika apa yg kita inginkan, semua dapat,
alangkah gembiranya jika kita dihargai oleh org lain,
alangkah senangnya jika kehadiran kita disedari oleh org lain,
alangkah leganya hati kita jika ad yg sudi mendengar masalah kita,

Masih Cinta

::Masih Cinta::
oleh kotak

Tik,.,tik,.,.tik
Waktu berdetik
Tak mungkin bisa ku hentikan
Maumu jadi mauku
Pahitpun itu ku tersenyum

Kamu tak tahu rasanya hatiku
Saat berhadapan kamu

Tik,.,tik,.,.tik,.,.
Air mataku
Biar terjatuh dalam hati
Mau ku tak penting lagi
Biar ku buat bahagiamu

Kamu tak tahu rasanya hatiku
Saat berhadapan kamu
Kamu tak bisa bayangkan rasanya
Jadi diriku, yang masih cinta

Kamu tak tahu hancurnya hatiku
Saat berhadapan kamu
Kamu tak bisa bayangkan rasanya
Jadi diriku, yang masih cinta

p/s: lagu ni sangat bermakna bagi aku..
sbb itu aku berikan nama blog aku ::MASIH CINTA::

mari kita hayati bersama..=)

3/19/10

First Time

hye..ni first time aku create blog..akhirnya buat jugak!!
ramai kwn2 aku buat blog..aku plak yg jadi follower mereka, bila aku baca blog mereka mcm best jek buat blog ni..dpt luah kan perasaan kita ketika happy,sedih,geram pun ad jugak..
ok lah..sampai sini dulu utk hari..teruja plak bila buat blog ni!!
aku buat pun senyap2 dulu..kwn2 aku pun x tahu lagi ni!! hehehe
bye2..assalamualaikum!! =)