Posts

Showing posts from September, 2016

Ada Hikmah Di Setiap Kejadian

Sebelum ni kan aku ada cerita pasal job interview dekat nusajaya tuu. Beriya lah aku cerita, mak abah aku pun excited, bangga dgn anak dia dapat kerja bagus. Tapi apa kan daya, ku sangkakan panas hingga ke petang,rupanya hujan ditengah hari.

Aku dah bagi surat resign dkt tmpt kerja muar, sbb aku confident akan dpt kerja dkt jb tuu. Ye laaa, interviewer tu sendiri ckp yg aku mmg dpt job tuuu. Just tinggal tunggu dia call saja.

Mmg ada call, tp lepastu senyap sampai kesudah. Aku dah email interviewer tuu, tapi dia forward dkt staff lain. And then staff tu senyap mcm pundek.. seriously mmg sakit hati. Rasa tertipu. Bukan aku sorang je. Aku ada try contact bdk2 yg berjaya mcm aku ni tru email.. diorang pun senasib dgn aku.

Ada yg masih berharap menunggu result. Ada yg dah dapat kerja lain..mmg semua rasa tertipu. Kalau tak dapat, terus terang jek laa. Ini kita email cause we need the answer tp diam tak berbalas. Company jenis apa mcm tu.

Tapi tak pe, setiap kejadian ada hikmahnyaa. Ada seba…