Pages

9/5/16

Ada Hikmah Di Setiap Kejadian

Sebelum ni kan aku ada cerita pasal job interview dekat nusajaya tuu. Beriya lah aku cerita, mak abah aku pun excited, bangga dgn anak dia dapat kerja bagus. Tapi apa kan daya, ku sangkakan panas hingga ke petang,rupanya hujan ditengah hari.

Aku dah bagi surat resign dkt tmpt kerja muar, sbb aku confident akan dpt kerja dkt jb tuu. Ye laaa, interviewer tu sendiri ckp yg aku mmg dpt job tuuu. Just tinggal tunggu dia call saja.

Mmg ada call, tp lepastu senyap sampai kesudah. Aku dah email interviewer tuu, tapi dia forward dkt staff lain. And then staff tu senyap mcm pundek.. seriously mmg sakit hati. Rasa tertipu. Bukan aku sorang je. Aku ada try contact bdk2 yg berjaya mcm aku ni tru email.. diorang pun senasib dgn aku.

Ada yg masih berharap menunggu result. Ada yg dah dapat kerja lain..mmg semua rasa tertipu. Kalau tak dapat, terus terang jek laa. Ini kita email cause we need the answer tp diam tak berbalas. Company jenis apa mcm tu.

Tapi tak pe, setiap kejadian ada hikmahnyaa. Ada sebab semua perkara ni terjadi. Kita redho jek laa dgn ujian yg kita dapat ni.

Aku rasa rugi jugak lah. Sbb aku dah resign company dkt muar..dah buang masa dkt situu. Tak kan lah aku nak minta kerja balik dkt muar tuu. Segan la dibuatnyaa.

Dalam sebulan jugak lah aku tanam anggur..dalam masa yg sama, aku try cari kerja lain. Aku ada pergi job fair dkt mitc melaka. Dkt job fair tuu, ada company buat direct interview. Aku cuba lah nasib apply quality technician dkt kilang UTAC.

Alhamdulillah, aku berjaya dpt job tuu. 8/8/2016 aku daftar kerja situ.. sekarang 5hb. Berapa hari lagi nanti dah cukup sebulan aku kerja situuu.

Kerja pun okayy. Awal2 mmg le kekok, semua benda tak tahu. Lama2 dah mula selesa. Kawan2 pun okayy. Bersyukur dapat team yg sempoi.. harap2 aku kekal lama sikit dkt sini utk timba pengalaman.

Doa kan utk aku yer kawan2.



Posted via Blogaway


No comments:

Post a Comment

Terima Kasih sudi singgah, baca dan komen sekali.
Sayang you alls! haha :)