Posts

Showing posts from January, 2012

Pantang Kalau Nampak Pelesit

Image
Hye peeps ! Kebiasaannya, orang-orang tua mempunyai banyak pantang larang nya. Antara salah satunya adalah jika ada sejenis belalang atau lebih dikenali pelesit datang masuk ke dalam rumah.

Dunia semakin moden, tapi amalan kepercayaan ini masih diteruskan. So, susah kita nak percaya atau tidak. Kalau percaya 100% dah dikira syirik, berdosa pulak, tak pasal-pasal tanggung dosa. Bagi aku ikut jek cakap orang tua, kalau pelesit masuk rumah, cepat-cepat buang ke luar rumah. That its ! Percaya sampai situ jek. Tak percaya lebih-lebih.

Korang tahu tak apa tu pelesit ? menurut wikipedia, pelesit merujuk kepada sejenis makhluk halus, kemungkinan dari golongan jin/syaitan yang dipelihara oleh seseorang bagi tujuan memudaratkan musuh.

Tujuan pelesit ini dipelihara adalah untuk memporak-peranda kan kehidupan seseorang, untuk membalas dendam dan digunakan bagi mendapatkan duit.

Pelesit dipercayai diberi makan darah dari jari tangan tuannya. Kebiasaanya menjelma sebagai sejenis belalang, mempunyai kep…

Dalam Kenangan

Image
Tanggal 29/1/2012 pada pukul 8.05 malam, atok tercinta aku telah meninggalkan kami. Rasa sedih bila dapat panggilan telefon daripada adik-beradik nak bagitahu yang atok dh meninggal.

Mak dan cousin sanggup drive malam-malam hanya untuk bawa aku pulang ke kampung. Sampai di kampung, apa yang aku mampu lihat sekujur tubuh kaku di ruang tamu.

Memang sedih masa tu, sempat salam nenek yang menangis teresak-esak bila menceritakan kembali kisah saat arwah nazak.

Arwah meninggal disebabkan sakit tua ketika berumur 76 tahun. Rasa sayu bila melihat wajah arwah sambil diperhatikan sedara-mara. Kami sekeluarga bergilir-gilir menemani arwah sehingga keesokkan paginya. Tidak henti-henti kami membaca surah yassin, alfatihah dan tahlil untuk arwah.

Memang tak percaya arwah dah tak ada, baru seminggu aku jumpa arwah. Tak sangka secepat itu dia pergi. Banyak kenangan dari kecil hingga dewasa yang kekal tersemat dihati yang membuatkan sebak bila diingat kembali.

Semoga arwah dicucuri rahmat dan bersama denga…

List Peserta Fast Giveaway SoL & Amar (TAMAT)

Image

Segmen : Jom Berkenalan dengan Sahabat Blogger

Image
Hye peeps ! Shiema Sufian ajak aku join segmen baru dia. Rasa excited pulak bila owner yang invited join segmen dia. Haha

So, aku pun join la dengan ikhlas hati, gembira sebab akan dapat kenal ramai sahabat blogger. :)
Kalau korang berminat nak join jugak, klik jek banner dekat atas tu.

Name : mohamad solehin bin mohamad nor
Age : 20 tahun
DOB : 23 april 1991
start become blogger : since 2010

attention to all bloggers !

Image
Hye peeps ! Terima kasih kepada semua bloggers yang follow blog buruk aku ni. :] Tengok gambar atas macam marahkan ? Tak marah tapi baran. :)

Nak kata aku amalkan 'you follow me, i follow you back' memang aku buat. sumpah! aku buat.
tapi
mungkin certain blogger ada yang tak alert. Bila korang follow aku, aku akan follow korang balik. tapi, ada yang aku tak dapat nk follow balik sebab aku tak dapat detect link blog blogger tersebut.

Kalau dah follow, then bagitahu dekat tagboard, boleh la aku follow balik. Bukan aku sorang jek tapi bloggers yang lain pun mesti pernah kena jugak.

aku ada tutorial dekat sini, dah lama da aku buat tutorial ni untuk paparkan link blog
Check this out!

http://mohamadsolehin.blogspot.com/2011/04/tutorial-paparkan-link-blog.html


Debaran AJL 26 telah bermula

Image
Hye bloggers ! aku tak sabar nak tunggu malam ni, sebab apa ek ? kan ada AJL ke 26 dekat TV3. Tapi rumah sewa tak ada tv la. Hahaha. pandai-pandai la kena cari kedai mamak nak menapak dekat sana nanti.

Mesti korang dah tahukan siapa finalis AJL ke 26 kan ? Dekat bawah ni ada senarai finalis.

1. Wanita Seluruh Dunia - Projek Pistol
2. Sedetik Lebih - Jaclyn Victor
3. Kekanda Adinda - Atilia & Monoloque
4. Penakut - Yuna
5. Kalau Berpacaran - Suhaimi Mior Hassan, Ana Raffali & Altimate
6. Cinta Muka Buku - Najwa Latif
7. Karma - Faizal Tahir
8. Kisah Hati - Alyah
9. Sungai Lui - Aizat
10. Gadis Semasa - Yuna
11. Awan Nano - Hafiz
12. Beribu Sesalan - 3 Suara

Agak-agak pulak yang jadi pengacara atau hos untuk AJL ke 26 ? Kalau tahun lepas, Ally Iskandar, Faizal Ismail dan Cheryl Samad. Tapi tahun ni Ally tak ada la pulak. Hanya Faizal dan Cheryl menjadi hos untuk AJL kali 26.

AJL ke 26 kali ini menjadikan elemen air sebagai tema atau konsep keseluruhan persembahan. Tak sabar nak tengok design s…

Cara-Cara Nak Download Video Di Youtube

Hye peeps! Kebiasaan kalau kita tengok video yang best-best dekat youtube, mesti kita nak download video tu. Kebiasaannya kalau orang tak tahu cara nak download, dia akan download video direct menggunakan IDM.

IDM hanya boleh download video di youtube dalam format asal youtube iaitu flash video atau flv. So,kualiti die akan kurang baik lah walaupun masa tengok kat youtube macam best je.

Oleh itu, aku nak kongsi dan tunjukkan macam mana nak download video di youtube dengan format lain seperti mp4 atau mp3.

Ada beberapa website yang menawarkan perkhidmatan macam ni tapi mesti ada Java Application dulu (kebanyakannya la). Antaranya adalah:

1. http://keepvid.com/
2. http://www.savevid.com/
3. http://keep-tube.com/

Cara nak download:
1. Copy url video di youtube
2. Paste url video dekat salah satu website. (aku prefer keepvid)
3. Tekan butang download atau convert
4. Tonton la sepuas-puasnya. :)

Bagi siapa yang pakai IDM, bila korang dah pilih nak download guna format apa contoh mp4. IDM akan automati…

Dah Cecah 300. Alhamdulillah

Image
Hye peeps ! macam mana dengan hari sabtu korang semua ? dapat la relax-relax bersama family, bangun lambat, mengeliat badan setengah jam. :)

Alhamdulillah, hari ni follower aku dah bertambah. Tak sangka ramai yang sudi follow blog aku. Dah cecah 300 followers dah. Terkinja-kinja jugak sebenarnya buat entry ni. Hahaha

Siapa la yang tak gembirakan follower dah ramai, sedangkan Hamis Jalikha pun masih happy bila follower dah 35288.

Terima kasih kepada Cik Asha yang dah jadi follower aku ke 300. :) Jom kita ramai-ramai follow blog dia pulak. Klik gambar bawah ni.


Terima kasih juga pada semua follower yang lain. Sorry kepada follower ke 200 sebab tak larat nak cari awak. :) Ajak ramai-ramai follow blog aku ! :]

bye ! :)

Selimut Putih - Insaf Bai !

Image
hye peeps ! Dah follow blog yang aku promote ? Haha, tak paksa pun. Ok lah, nak cerita tentang housemates aku ada macam-macam ragam.

Ada sorang kawan aku memang jenis suka bangun awal. Wajib bangun awal punya la setiap hari. pukul 11 malam tepat dah terbongkang atas tilam. Biasalah bangun pagi dia akan pergi solat subuh dulu and then buka desktop besar dia tuh. :)

Dia memang tahu perangai kitorang ni susah sikit nak bangun awal. Jadi, dia akan loud speaker dengan lagu-lagu nasyid. Pagi-pagi dah dengar nasyid, memang insaf bai! :)

Lagu yang tak boleh tahan, lagu 'selimut putih' oleh Hijjaz. Baru dengar sikit lirik lagu tu terus terbeliak mata bangun tidur.
Bila Izrail datang memanggil
Jasad terbujur di pembaringan
Seluruh tubuh akan menggigil
Terbujur badan dan kedinginan Bila dengar jek lagu ni, mesti terbangun dari tidur punya la. Hari-hari dia akan buat macam tu supaya kitorang bangun pagi. :) Mula-mula ada jugak yang tension, tapi benda baik memang patut digalakkan. Betul tak ? Lam…

Jawapan JOM TEKA! #2

Image
hye peeps! Segmen Jom Teka! #2 dah pun habis. Banyak juga jawapan yang aku terima. Ada yang jawab ikan, liquid paper, pen, klip kertas. Dari mata mereka mungkin ada kena mengena dengan tekaan diorang. :)

Gambar dekat atas adalah gambar korang kena selesaikan, dan mungkin clue yang diberi tak ada kena mengena langsung dengan objek tersebut. Harap maaf, saja jek nak bagi tension dan jawapan untuk Jom Teka! #2 adalah penyangkut baju. :)

Apa-apa pun, terima kasih kepada bloggers yang datang blogwalking dan yang mencuba menyelesaikan soalan Jom Teka! #2. :)

Blogger yang dapat menjawab dengan jawapan betul adalah Normi |Nadia Eshak |Faizah Husna . Tahniah diucapkan. :)

Seperti yang dijanjikan blog mereka akan di promote di blog SoL selama 24h. So, jom kita follow mereka. :)

bye!

Jom Teka ! #2

Image
Hye peeps! sebelum ni aku pernah buat segmen teka gambar. So, disebabkan hari ni tiba-tiba rasa banyak masa nak diluangkan. Jadi, aku nak buat lagi segmen teka gambar.


Aku akan bagi gambar, dan korang kena la teka. Bagi siapa yang dapat teka jawapan dengan betul. Aku akan promote blog blogger tersebut selama 24 hours.



Ini gambar yang korang kena teka. Jom teka !

#clue : kering, almari :)

Segmen ini sah sehingga 6.00 ptg, 27/1/2012

SEGMEN TAMAT

SEGMEN BLOGWALKING & CLICKING BY FARAH

Image
Hye bloggers ! sambil ber-blogwalking tadi, aku ternampak ada awek blogger buat 1st segmen. Jom join ramai-II. Klik banner kalau nk join. :)



Nama : mohamad solehin b mohamad nor
Umur : 20 tahun
tarikh lahir : 23 april 1991
jadi blogger sejak : march 2010
Harapan : harap dengan join segmen ini, dapat la kenal-II lebih ramai blogger dekat Malaysia ni. :)

Hadis Nabi #3

Image
Doa perempuan lebih makbul daripada lelaki kerana sifat penyayangnya yang lebih kuat daripada lelaki. Ketika ditanya kepada Rasulullah s.a.w. akan hal tersebut, jawab Baginda s.a.w., “Ibu lebih penyayang daripada bapa dan doa orang yang penyayang tidak akan sia-sia”.

Jom Follow Dia !

Image
Morning peeps !. Hari ni saja nak introduce 1 blogger. Best jek entry dia. :) Jom follow dia !

http://eeniemeeniemo.blogspot.com/

Jom Guna CustoPack Tools !

Image
hye peeps ! Hari ni just nak sharing korang satu software yang boleh customize penampilan dalam laptop korang. Nampak pelik bila nak terangkan dalam bahasa melayu. :]

CustoPack Tools is a free software that allows you to easily customize Windows appearance through the installation of packs. Made by the CrystalXP.net team, it is compatible with Windows XP (32-bit), Windows Vista (32 or 64-bit), and Windows 7 (32 or 64-bit). Bagi siapa yang dah bosan dengan basic bentuk folder dan lain-II yang ada dalam laptop tu. Boleh la pakai software ni. aku ada print screen contoh untuk korang lebih faham tentang fungsi custoPack ni.

sebelum

selepas
Korang boleh pergi website CustoPack dan download disana. Klik gambar di bawah untuk ke website.



1. Klik untuk download software
2. Install dalam laptop
3. Klik CustoPack Gallery di website.
4. Pilih theme yang menarik dan download.
5. Install
6. Pilih 'basic' atau 'classic' atau personalized (aku prefer basic).
7. siap !

Mungkin ada beberapa folde…

Spontaneous Thursday #3

Image

Wordless Wednesday #6

Image

Best Ke Kuku Panjang ?

Image
Hye peeps ! tengah hari tadi lepas lunch, aku dengan kawan aku pergi cari kedai hp nak beli charger. Hp kawan tak boleh nak charge. Jadinya, kena beli charger untuk bateri sahaja.

Ok, bukan nak cerita pasal hp tapi pasal tauke kedai hp tu. Aduii, nasib baik sekarang ni musim raya cina. Kedai pun tak banyak buka. 2 3 kuah kedai jek yang buka. Terpaksa la singgah jugak kedai. Tauke nya lelaki, orang nya pun memang ramah. Tapi ada tak kena pulak dengan dia. Aku terpandang la tangan dia.

OMG ! panjang nya kuku tauke ni. Isshh, memang kembang tekak aku ni. Kalu 1 tangan tak apa. Ini tidak, dua-II belah tangan berkuku panjang. Hello ! kuku kau panjang sangat. Kuning pulak tu. Aduyai, mual tekak aku tengok kuku kau. Nak aje aku muntah depan dia.



Aku rasa kuku tauke tu lagi panjang daripada kuku dekat atas ni. Tolong la, jangan la bela kuku. Aku tak boleh bayang kan ko korek hidung macam mana ? berdarah agaknya. Kalau pakai pewarna kuku, boleh tahan lagi. Ini tidak. kan lelaki ? gila apo nak pa…

Blogserius Kena Hacked ? Serius Beb !

Image
Blog Serius kena hacked la pulak. Baru nak tengok entry baru. Keluar pesanan dari penaja la pulak. Hacker tu hanya digelar sebagai COD3BR34K . Kesian Blog Serius. Tak buat salah pun. Boleh pulak nak test secure ke tak. Cepat bagi balik password dia !! :]

http://blogserius.blogspot.com/

Betul Ke Fazura bercinta dengan Tengku Mahkota Johor ?

Image
Betul ke Fazura bercinta dengan Tengku Mahkota Johor ? Wah, kelas kau maria ! Rupa-II nya dah tiga tahun mereka bercinta. Tahun lepas Tengku Mahkota Johor telah menyertai dunia twitter dengan membuka akaun rasmi dengan handle @HRHJohor2. Tengku Mahkota Johor, Tunku Ismail Idris bercinta dengan Fazura kat twitter.


Tahniah buat Tengku Mahkota dan Fazura, semoga kekal hingga ke jinjang pelamin. Mereka berdua memang sepadan, bagai pinang dibelah dua gitu. Semoga kekal abadi. :)

p/s : Lepas ni Fazura dah tak boleh pakai seksi-II lagi la jawabnya.

Makanan Yang Dipuji Oleh Quran Dan Hadis

Image
Nak kongsi info berguna daripada buku 'Mengapa Rasulullah Tidak Pernah Sakit' oleh Dr. Adi Hashman.

Ada beberapa makan yang dipuji oleh Quran dan Hadis. Makanan-II ini terpilih dijadikan simbol. Pasti jenis makanan yang baik dan disyorkan kerana kemanfaatan kepada hidup yang sihat. Antaranya :

1. Minyak Zaitun


(Kami menumbuhkan untu kamu) pokok yang asal tumbuhnya di Gunung Tursina yang mengeluarkan minyak dan lauk bagi orang yang makan.
Surah al-Mukminun, ayat 20

Tubuh manusia lebih mudah menerima asid lemak yang terkandung di dalam minyak zaitun yang merupakan minyak yang terbaik daripada semua lemak yang dapat dimakan. Minyak zaitun mengandungi lemak mono tidak tepu. Lemak ini tidak mempengaruhi peningkatan kadar kolesterol dalam darah, kaya dengan vitamin E dan bersifat anti-oksidan.Minyak zaitun mampu melawan radikal bebas dan mencegah banyak penyakit-II degeneratif seperti tekanan darah tinggi, serangan sakit jantung dan strok.Melambatkan proses penuaan, melawan kanser dan a…

Jom Join New Cicaktersepit Bloglist

Image
Hye peeps ! sambil aku blogwalking tadi, ada terjumpa blogger ni yang tengah buat kira macam segmen untuk bloglist baru dia. Nampak macam menarik. So, aku pun join segmen ni.

Klik jek gambar di atas untuk join sekali.

Ada syarat tak ? eh, mesti ada punya. :)

SYARAT-SYARAT :

*Buat satu entry benda nih
*Just letak BANNER dan link dekat entry
*Follow kalau nak [tiada paksaan]
*Sape yang join INSYALLAH akan terus masuk dalam bloglist.

DUE : 25 JAN 2012 [RABU]

Berhati-Hati ketika Login FB

Image
Hye bloggers ! Untuk perkongsian maklumat. Jika korang diminta untuk klik dan login ke laman web yang seakan-akan facebook ini, pastikan KORANG JANGAN SESEKALI LOGIN di web tersebut kerana ia adalah salah satu cara baru hackers untuk dapatkan ID dan password korang semua...pastikan url fb betul-betul www.facebook.com/ bukan seperti diatas.

Dialog : Tanah Kubur (Dedah Aurat)

Image
lelaki : mak i suruh kahwin cepat.

sarah : nak kahwin cepat ? eh. seronoknya. i memang dh lama tunggu lamaran u. cuma u jek lambat lamar i.

lelaki : tapi i tak boleh kahwin dengan u.

sarah : kenapa u tak nak kahwin dengan i. eh! i dah ready da.

lelaki : i dh tunjuk gambar u dekat mak i. u tak sesuai untuk keluarga i. dia ckp u seksi sangat.

sarah : eh? salah ke i pakai seksi ha ? u ckp dengan dgn mak u, i ni seksi dekat luar jek tau. hati i baik. tak semesti perempuan dkt luar tu pakai tudung semuanya baik.

lelaki : mak i tak suka. maafkan i sarah. i akan kahwin dengan khatijah. dia bakal isteri i. (sambil kenal kan khatijah dengan sarah)


sarah : u nk kahwin dengan perempuan macam ni ? eh, i ni lagi cantik tau, lg seksi. perempuan mcm ni, pakai baju kurung, pakai tudung. eee! kampung la.

lelaki : perempuan mcm u layak untuk buat main-II jek tau. i kalau nak kahwin, i cari mcm khatijah ni. mak i ckp kalau i nak kahwin kena cari perempuan yang baik-II, bukan kahwin dengan perempuan tak elok.

Gong Xi Fa Cai

Image
Selamat tahun baru cina kepada semua bloggers ! korang tahu tak tahun ni tahun apa ? Tahun ni adalah tahun naga. Masyarakat cina lebih mengharapkan tahun ni lebih banyak 'ong' disebabkan naga yang punyai power.

Dekat rumah dah berkotak-kotak buah mandarin dengan ada la 2 3 biji hamper kawan bangsa cina bagi. Seronok bila dapat limau dengan hamper.
Hari-II makan limau. Hamper tak boleh buka semua. kena habiskan 1 1 dulu. :)

Start malam tadi dah bakar-II mercun. Memang bingit telinga ni tapi setahun sekali kan celebrate. Tapi seronok bila tengok kanak-II berlari sambil main mercun. So, biarla mereka berseronok.

Sebelum tahun baru cina dah kena prepare, beli barang-II dapur sebab biasanya sebelum malam tahun baru, kedai yang bertaukekan cina akan tutup untuk makan besar bersama keluarga. Jadi, mula dari malam raya sampai la habis cuti, kedai tak akan buka.

Kadang-II orang cina tak excited nak sambut tapi melayu yang ter-over sampai tutup kedai 2 3 hari. Macam diorang pulak yang bera…

Proud with Loo Jo Yee

Image
hye u alls ! petang tadi aku ada la buka tv alhijrah dan masa tu rancangan 4 hidayah 4 hijrah. Mesti korang dah tengok cerita tu ?

Ok lah, aku nak kongsi cerita sikit tentang salah seorang jemputan rancangan 4 hidayah 4 hijrah untuk menceritakan kisah beliau iaitu Loo Jo Yee. Jom tengok gambar beliau dulu.


Loo Jo Yee disebelah kanan tu. Comelkan orang nya ? Mari kita kongsi cerita beliau. Nama Islam beliau tak dapat dikesan ya. :) Beliau telah masuk Islam ketika masih berusia 17 tahun, disebabkan di Malaysia mempunyai undang-undang untuk memeluk agama Islam bermula 18 tahun sahaja. Jadi, beliau terpaksa menangguhkan dulu permohonan. Kurang tak boleh tau !

Keluarga Jo Yee merupakan pengikut agama kristian yang kuat. Dan beliau bakal menjadi seorang paderi disebuah gereja. Disebabkan itu, keluarga beliau sangat membangkang hingga menganggap masuk Islam adalah sangat menghinakan bagi keluarga beliau.

Loo Jo Yee mendapat hidayah melalui 2 peristiwa. Yang pertama adalah, beliau mempunyai rama…

Jangan berani ambil !

Image
Hye peeps ! Hari ni nak cerita sikit dengan korang berdasarkan pengalaman aku. Cerita nya baru hangat. Bila ?  semalam la sayang oi. Untuk makluman semua, atok aku sakit sekarang ni. So, makcik aku ni nak cuba berubat perubatan Islam. Makcik aku ada kenala seorang ustaz, dia ni pandai bab urut-urut batin dan ilmu ghaib pun terror jugak.
Nak dijadikan cerita, sebelum ustaz tu mulakan berurut atok aku, dia kena ngeteh dulu. Tahu tak apa ngeteh ? minum-II dulu. Sambil ngeteh tu, pakcik aku ni saja nak uji ke-professional ustaz tu. Jadi, dia bagi 1 batu putih. Cantik warna nya. Saiz sebesar buku lima tangan korang tu. Ustaz tu tenung punya tenung batu tu, sambil tarik nafas panjang.
Ustaz tu tanya mana dapat batu tu, pakcik aku cakap dia ambil dekat rumah lama. Tuan rumah dah meninggal. Jadi anak tuan rumah nak jadikan rumah sewa. Barang-II dalam rumah kena keluarkan. Pakcik aku jenis jakun sikit. Dia ambil simpan dalam almari bilik.
Ustaz tu bagitahu dalam batu tu ada jin. Tapi tak tahu jin…

Hadis Nabi #2

Image
Dari Abu Said Al-Khudri r.a : Rasulullah saw bersabda,

“Tidak halal sedekah diberikan kepada orang kaya, kecuali fisabilillah, orang yang dalam perjalanan atau jiran fakir yang diberi sedekah kemudian memberikan hadiah kepada mu atau mengundang mu.” [Sahih Abu Daud, Ibnu Majah dan lain-lain]

Amalan Di Tahun Baru Cina

Image
Tahun Baru Cina hanya beberapa hari lagi. Minggu ini adalah minggu terakhir sebelum Tahun Baru Cina tiba. Mesti kawan-kawan kita yang berbangsa Tiong Hwa atau lebih dikenali bangsa cina sibuk membersihkan rumah, memasang langsir yang bersih dan sebagainya, membeli beberapa cookies, mendapat pakaian baru.

Persiapan nya sama sahaja seperti kita nak menyambut Aidilfitri. Tetapi, dalam amalan mereka mempunyai kepercayaan karut atau dalam bahasa om putihnya 'superstitious'.

Tidak semua bangsa cina mengamalkan kepercayaan itu lebih-lebih lagi bagi generasi baru yang mengamalkan hidup moden. Sebenarnya, bagi mereka yang karut, terdapat lebih banyak perkara untuk menyediakan.

Kebanyakan orang yang mengamalkan kepercayaan karut ini adalah orang-orang tua yang diturunkan dari generasi ke generasi seterusnya. Generasi menganggap amalan ini merupakan pembaziran dari segi wang dan masa.

Amalan karut yang wajib dilakukan:

1. Membeli set baru mangkuk, pinggan, sudu dan chopsticks yang akan …

Spontaneous Thursday #2

Image
Woman was created from a rib, and if you try to straighten a rib you will break it, so deal with her gently. Prophet Muhammad s.a.w

Wordless Wednesday #5

Image

Malaysia Airlines Missing You Flashmob at KLIA

Jom tengok video ni. Menang best, tak sangka ada jugak orang buat dekat Malaysia. Ingatkan dekat overseas jek.
Malaysia Airlines' flash mob wasput together with the talents from Kit Kat Klub a subsidiary of Enfiniti Vision Media, Malaysia Arlines staff & family, students fromUnisel and renowned Malaysian professional dance choreographer Pat Ibrahim of Puteri Gunung Ledang, P.Ramlee and The Secret Life of Nora musicals fame.

Thank You So Much !

Image
Hye peeps! Hari ni aku rasa happy sebab my BFF give a presents to me. :) Dia bagi aku header baru untuk blog aku ni.

Sebelum ni, aku memang tgh stuck untuk cari idea create blog header. Agaknya dia kesian tengok aku nyorok dekat hujung bilik, tergaru-II macam beruk sebab ketandusan idea. :]

Bagi aku memang cantik blog header tu. Memang i like ! Haha. Appreciate sangat-II dengan hadiah dia. Thank you so much Amarul!

Jom singgah blog dia. AkuDanPhotography

bye !

Semua Akan Nampak Kelakar Bila Ada Mata

Image
Check this out! Semua nampak comel jek. Idea yang kreatif menghasilkan sesuatu yang 'awesome'. :)