Posts

Showing posts from September, 2013

Aku Pelajar UiTM Shah Alam.

Image
ambil mood dengan mendengar lagu Diandra arjunaidi sambil nak buat entry baru untuk blog aku yang dh lama tak di-update. Selalu juga aku buka tapi tak update sebab mood tak ada lah. Kalau aku nak update, aku suka privasi. Tak boleh fokus kalau x ad privasi. Ada jek hamba Allah yang duk sibuk kacau.
Okay, aku just nak cerita la yang aku dh sambung degree. Alhamdulillah, dapat sambung jugak kan. Excited jugak la kan, sebab dapat belajat dekat tempat baru, dapat kawan baru. Insha Allah, harap-harap tak culture shock sangat la kan..
maaf lah yek, entry bercampur aduk. almaklum la, banyak benda nk dicerita.
mula-mula aku nak ucapkan la terima kasih kepada keluarga dan pakcik, makcik aku yang sudi hantar aku untuk daftar pelajar dari Muar hingga ke UiTM Shah Alam ni. Kalau tak ada mereka, aku tak sampai ke sini jugak..Mereka banyak berkorban untuk aku. Lepas kemas barang hari tu pun, aku ada lah rasa sayu dihati ini bila tengok mak bapak aku melambai-lambai dari jauh..setiap kali berdoa se…

Selamat Hari Merdeka ke-56

Image
Tanggal 31 Bulan lapan lima puluh tujuh Merdeka! Merdeka! Tetaplah merdeka Ia pasti menjadi sejarah
Teringat lagu arwahyarham Sudirman Hj Arshad, masih terngiang-ngiang di telinga mengimbau kembali zaman sekolah rendah dahulu. Aku pernah masuk pertandingan lagu patriotik dan aku menyanyi lagu ni. Ramai pelajar lelaki nyanyi lagu Tanggal 31 ni tetapi semua tak menarik ! tapi aku dapat tempat ke 2. Power tak aku ? suara belum baligh boleh la tahan, lepas baligh terus ke hanyut ke laut jawabnya.. :)

Bukan nak cerita panjang pasal memori silam aku, tapi nak cerita pasal memori negara kita. Alhamdulillah, Malaysia dah merdeka selama 56 tahun. Dah lama tuh ! Kalau umur manusia, dah pangkat nenek,datuk rasanya..

Logo merdeka untuk tahun 2013 ni, memang tak mengecewakan seperti tahun lepas. Dengar cerita logo tahun lepas tu, budak praktikal yang buat..Adik aku sekolah rendah pun pandai edit-edit logo macam tu kan..Soooo sorrryyyyyyyyy !

 Logo tahun ni memang cantik..mungkin mereka dah alert …