1/27/12

Jom Guna CustoPack Tools !

hye peeps ! Hari ni just nak sharing korang satu software yang boleh customize penampilan dalam laptop korang. Nampak pelik bila nak terangkan dalam bahasa melayu. :]

CustoPack Tools is a free software that allows you to easily customize Windows appearance through the installation of packs. Made by the CrystalXP.net team, it is compatible with Windows XP (32-bit), Windows Vista (32 or 64-bit), and Windows 7 (32 or 64-bit).
Bagi siapa yang dah bosan dengan basic bentuk folder dan lain-II yang ada dalam laptop tu. Boleh la pakai software ni. aku ada print screen contoh untuk korang lebih faham tentang fungsi custoPack ni.

sebelum

selepas

Korang boleh pergi website CustoPack dan download disana. Klik gambar di bawah untuk ke website.



1. Klik untuk download software
2. Install dalam laptop
3. Klik CustoPack Gallery di website.
4. Pilih theme yang menarik dan download.
5. Install
6. Pilih 'basic' atau 'classic' atau personalized (aku prefer basic).
7. siap !

Mungkin ada beberapa folder di laptop yang tak berubah, mudah caranya.

Right klik folder > properties > customize > change icon > open folder (icon) > ok >refresh


Ok, selamat mencuba ! :)

p/s : mungkin ada yang dah tahu, tp ini just nk kongsi kepada yang belum tahu lagi tentang software ni. Sharing is Caring ! right ?

4 comments:

  1. Replies
    1. cuba la guna software tu nanti :)

      Delete
  2. nak try lah...
    huhu...
    tq 4 sharing

    ReplyDelete
  3. sama-sama. :) Cuba la, best punya.

    ReplyDelete

Terima Kasih sudi singgah, baca dan komen sekali.
Sayang you alls! haha :)

kaf ba ra kaf ta alif nun

monday blues kononnya ni, hahaha tengah hujan lebat sekarang, jadi aku rasa macam bosan duduk rumah ni ada baiknya aku tulis sesuatu dal...