Pages

1/28/12

Cara-Cara Nak Download Video Di Youtube

Hye peeps! Kebiasaan kalau kita tengok video yang best-best dekat youtube, mesti kita nak download video tu. Kebiasaannya kalau orang tak tahu cara nak download, dia akan download video direct menggunakan IDM.

IDM hanya boleh download video di youtube dalam format asal youtube iaitu flash video atau flv. So,kualiti die akan kurang baik lah walaupun masa tengok kat youtube macam best je.

Oleh itu, aku nak kongsi dan tunjukkan macam mana nak download video di youtube dengan format lain seperti mp4 atau mp3.

Ada beberapa website yang menawarkan perkhidmatan macam ni tapi mesti ada Java Application dulu (kebanyakannya la). Antaranya adalah:

1. http://keepvid.com/
2. http://www.savevid.com/
3. http://keep-tube.com/

Cara nak download:
1. Copy url video di youtube
2. Paste url video dekat salah satu website. (aku prefer keepvid)
3. Tekan butang download atau convert
4. Tonton la sepuas-puasnya. :)

Bagi siapa yang pakai IDM, bila korang dah pilih nak download guna format apa contoh mp4. IDM akan automatik detect dan take over the download. :) Kalau sesiapa yang tak ada IDM pun boleh download tapi lambat la sikit yek. :]

bye !

4 comments:

  1. sejak3 gune idm nih, sian tinggal keepvid sorang3..hehe

    ada entri yang lebih kurang :)

    kat sini

    http://sigadispelik.blogspot.com/2012/01/web-mana-nak-download-cerita.html

    ReplyDelete
  2. Haha.Kesian keepvid. Kalau guna keepvid banyak pilihan format. :)

    ReplyDelete

Terima Kasih sudi singgah, baca dan komen sekali.
Sayang you alls! haha :)