Pages

9/11/12

Jom Report Dekat Facebook



Disebabkan bosan dengan fesbuk, nak blogwalking pun, dh naik lenguh jari ni berjalan.
Teringat pulak sebelum ni aku pernah buat entry pasal report! 
Jadi, aku cuba searching lagi page yang anti Islam ni.

Alhamdulillah, rasa macam berkurang. Kalau sebelum ni, berlambak gila page-page bodoh ni. 

Tapi, masih ada lagi page yang terlepas pandang.
 Sebagai seorang muslim, mari kita report page berkenaan..
Tak susah pun nak report.



1. Klik url dibawah.
2. Klik Report Page
3. Tick Hate Speech dan target a religious group dan klik continue
4. Tick Report To Facebook dan klik continue


Di bawah ni aku dah listkan page yang patut kita report!

http://www.facebook.com/pages/I-hate-islam/255519231224988

http://www.facebook.com/pages/I-Hate-Islam/317988301604463

http://www.facebook.com/pages/I-hate-islam/220293864709944

http://www.facebook.com/pages/I-Dont-Hate-All-Muslims-But-I-Really-Hate-Islam/385026484894046

http://www.facebook.com/pages/I-hate-islam/194334413982919

http://www.facebook.com/pages/I-Hate-Islam/160154780695642

http://www.facebook.com/pages/I-dont-hate-ALL-MuslimsBut-I-really-hate-Islam/417936541565413

http://www.facebook.com/pages/I-hate-islam/265044663528336

http://www.facebook.com/pages/I-Hate-Islam/141322132639934

http://www.facebook.com/pages/I-Hate-islam/375666099126018

http://www.facebook.com/pages/I-Hate-Islam/307956872572344

http://www.facebook.com/ihateislame

http://www.facebook.com/pages/Islam-is-a-Religion-of-Hate-and-Violence/112371165470508

http://www.facebook.com/pages/I-hate-Islam-%D9%85%D9%86-%D8%B1%D9%82%D9%85-%D9%84%D9%87-%D8%A6%DB%8C%D8%B3%D9%84%D8%A7%D9%85%D9%87/427672910610072



Untuk pengetahuan korang, jika sesebuah page itu terima banyak laporan, maka pihak Facebook akan segera memadamkan page tersebut. Semakin banyak laporan, semakin cepat mereka buat kerja.

Jom kita beramai-ramai report page berkenaan, ini jugak menunjukkan salah satu tanda sayang kepada agama kita sendiri.

Insha Allah, 
dengan sedikit pengorbanan yang kita buat ini, Allah akan membalasnya. 
Aamiin ♥

7 comments:

  1. report page tu kat mane ye.. afni xjpe pon button die.. give detail. afni nak buat tp buta i.t la..

    ReplyDelete
    Replies
    1. gila banyak

      ala pegi kat roda sebelah messaage tu.
      klik report page
      tick hate speech.kemudian targets religous group.
      pastu ikot arahan yang dia bagi

      Delete
    2. thank you for the explanation. :]

      Delete
  2. thnx 4 your information darl :)

    gile banyak anti islam kan . ape nak jdi :(

    ReplyDelete
  3. penah bt report gini kt fb...pasal murtad msia&sgapore..
    adess apa nk jadi la...

    ReplyDelete
  4. good info ! jyeahh.. jom ban dorg !

    ReplyDelete

Terima Kasih sudi singgah, baca dan komen sekali.
Sayang you alls! haha :)