Pages

9/6/12

Tuto : Tukar Background Blog Guna Url

Since aku ada bagi freebies background blog. Ada yang bertanyakan soalan macam mana nak guna url tu kan ? Memandangkan ada yang tak pro lagi nak tukar background blog guna url. Hari ni aku nak tunjukkan caranya.

1. Dashboard > Template > Edit HTML.
2. Klik CTRL + F serentak dan cari kod di bawah :

 Body Background

3. Dibawah kod yang dicari tadi, akan ada kod macam ini dibawah kod tadi.


         color="$(body.background.color)" default="$(color) none repeat scroll top left" value="$(color) url(http://1.bp.blogspot.com/-WcWYAQIbBhM/UEc9MI3z4tI/AAAAAAAABxw/hFU61QJVylI/s0/436196_1988553_lz_large.jpg) repeat scroll top left"/>
  
  
4. Nampak tak code merapu yang warna biru tu? Gantikan dengan url background baru korang.

5. Preview dulu, kalau dah puas hati. Baru lah save. ok!

copy = ctrl + c







No comments:

Post a Comment

Terima Kasih sudi singgah, baca dan komen sekali.
Sayang you alls! haha :)