DIY Background With Japonizer



Dah bosan dengan background blog atau wallpaper korang? Dah malas nak google atau mungkin tak menarik perhatian? Aku ada terjumpa 1 website awesome yang menyediakan background yang boleh diubah suai ikut citarasa masing-masing.

1) Korang klik this website JAPONIZER. Nak custom background sendiri ? Aku akan tunjuk step by step.



2) Klik pattern, pilih corak yang korang berkenan.



3) Saiz background boleh dipilih, ikut suka hati korang laa..Aku suggest S atau XS kalau nak jadikan background blog, yang lain saiz terlalu besar.



4) Nak ubah warna corak? Klik color dan background untuk pilih warna, ikut selera korang la.



5) Bila dah siap customize, klik "JAPONIZE" dan tunggu sekejap.



6) Ok. bila background yang korang customize dah siap, klik "Download" untuk simpan dalam komputer.



Kalau nak jadikan background blog, upload macam biasa la.

Selamat mencuba ♥

Comments

Post a Comment

Terima Kasih sudi singgah, baca dan komen sekali.
Sayang you alls! haha :)

Popular posts from this blog

Kerja di 7eleven part 1

Pantang Kalau Nampak Pelesit

Kemudahan di kawasan UiTM Jasin