Color Block Dinner Party!


hye semua! dah lama jugak tak update new entry. Alhamdulillah, tadi baru lepas settle kan test 3 untuk calculus. Ad lagi 2 test bakal datang, bakal? esk test nya. sempat lagi kan nak update blog.

Sebelum final exam ni, batch aku akan buat dinner untuk yang terakhir sebelum kami semua ber-praktikal di tempat masing-masing. Mungkin sesuai dengan nama 'party' sebab students sahaja. Lecturer tak ada. haha :)

Macam biasa la kan, setiap event dinner/party ni. Mesti la ad tema nya. Sepanjang 3 tahun, semua tema sangat membosankan..Pelik-pelik aje diorang punya idea. 

Aku ni kaki komen aje lebih. join tidak pulok. banyak dolak dalih nya.

Tema dinner pun baru tahu petang tadi. 
Ingatkan nak biasa-biasa jek  *gaya Maria Tengku Sabri dalam iklan Ribena.

Rupa-rupanya tema dinner/party kali ni lagi peliks! BLOCK COLOUR. Macam peliks jugak bila first time dengar. Paham la sikit, bila si dinner planner tuh explain dengan 'detail'.

Si dinner planner cakap macam kau pakai jeans biru dan tshirt merah. Macam warna kontra. Oh, dh terbayang dah dalam kepala hotak. Jangan-jangan macam Ugly Betty! hahaahaha :)


sampai jek rumah, terus ngadap laptop. Dengan menggunakan gerbang ajaib. Aku google aje apa itu block colour. kan senang =.=


Lepas tengok gambar colourful ni semua, baru la aku dapat imagine macam mana block colour itu sebenarnya.


Susah jugak nak cari baju, dah last minute macam ni. Terpaksa la 'mix and match' aje la kan..Guna kan la apa yang ada. Tak payah nak membazir. Event nya 1 hari jek kan.
Kalau malas sangat pun, pakai jek apa yang ada. Apa aku kisah! Kita dah datang, tak kan la diorang nak halau pulak kan.. :]

tapi insha allah, akan di usahakan untuk cari jugak sehelai baju atleast macam ini.



atau

just pakai cardigan macam ini


Cantikkan ?? Terserlah kecomelan aku nanti. haha :)

Lagipun, kalau bab dinner/party ni. Rajin jugak nak datang, join sebab nak makan aje. haha :)

Comments

Popular posts from this blog

Kerja di 7eleven part 1

Pantang Kalau Nampak Pelesit

Kemudahan di kawasan UiTM Jasin