9/30/12

Blogger Penipu !!



Kerana nila setitik, rosak susu sebelanga. Itu adalah peribahasa Melayu yang selalu kita dengar.
Semua orang tahu, apa maksud disebalik peribahasa tersebut kan.

Kalau korang baca tajuk entry aku kali ini, mungkin ada yang terasa ? Siapa makan cili, dia yang rasa pedas. Peribahasa lagi. Tak habis-habis. :)

Ada satu blogger freshie katanya, beriya-iya nak buat Giveaway. Tajuk GA beliau adalah "Giveaway dari Fatin,Fitrah dan Aina". Siap ada sponsor lagi. Hadiah GA dia memang gempak habis. Ramai jugak blogger yang excited nak join GA beliau.

Tapi ada jugak blogger yang kata GA ni penipu. Owner GA ni siap ugut nak report polis kalau ada yang kacau beliau lagi. Aku pun tak tahu yang mana betul, jadi aku pun join jugak. Saja-saja nak tengok betul tak beliau ni dapat tunaikan janji dia.

Penat aku buat entry untuk GA dia,

http://mohamadsolehin.blogspot.com/2012/09/misc-giveaway-by-fatin-fitrah-dan-aina_23.html

Katanya kalau kurang 20 blogger yang join, GA tu akan batal. Alhamdulillah, lebih 30 blogger yang join. Tak sampai seminggu lepas tuuu. Blog beliau dah di delete. 

APA!! dh delete ?? jeng jeng jeng. 

Haha, tak terkejut pun masa tuu. sebab dah expect benda tu akan berlaku jugak.Tapi kesian la kan blogger yang excited join sebab nak jadi top referral disebabkan hadiah GA yang awesome. 
Nak tahu apa hadiah dia ?

LOMO CAMERA , CAMERA CANON , IPAD , OWL SLING BAG , SILICONE WATCH , SAMSUNG GALAXY S III , NECKLACE , EARING , SHAWL , TOPUP RM20 , FELT NAME 

Mak bapak aku pun tak mampu nak belikan untuk aku. Apa lagi nak bagi pada orang lain. Itu bodoh namanya. Ambil penyepak sekali. Ini makan dia!! *gaya Nabil. hahaha :]

Tak harap-harap apa pun dengan GA macam ni, Wujudnya Giveaway ini pun just suka-suka untuk meriahkan dunia blogging ni kan :]

 tapi tolong jangan tipu orang.

Sila WASPADA dengan budak ini. Jangan percaya lagi kalau nampak muka dia ni. Tak padan dengan kecik..





Boleh singgah facebook dia kalau korang nak "chat" dengan dia :)

http://www.facebook.com/FatinMerican
Apa-apa pun, just nak bagi WARNING pada blogger yang baru dalam dunia blogging ni. Cuba jujur dengan diri sendiri dan jangan jadi kaki penipu. Kalau awak dapat duit dengan jasa blogger lain klik advertise awk tu then awk tipu diorang. HARAM tahu tak !!

Ok. terima kasih. bye! (:

29 comments:

  1. omo tak sangka ada juga orang buat GA yang penipu macam inikan uhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. itu la, kalau tak mampu jangan la buat GA. buat blogger lain marah aje bila kena tipu. :[

      Delete
  2. kelemahan atau kekurangan seseorang itu janagn lah diungkit atau diukur, sebaliknya jadikan sempadan dan tauladan. Jadikan apabila kita join GA, hanya sekadar seronok2 sahaja dan bukanya mengharapkan kepada sesuatu, (hadiah, habuan, ganjaran dan begainya), kerana apabila kita melakukan sebarang kerja walaupun dijalan yang benar tetapi mengharapkan sesuatu balasan selain daripada balasan Allah S.W.t, is penat nak bagi tau topic nie, tergolong dalam judi semuanya itu.

    Santai iskandarX

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya. terima kasih sebab sudi bagi pendapat. :]

      Delete
  3. aiyoo..mcm ni ada jgk ke..mcm2 la kn

    ReplyDelete
  4. Tu prize diaaaa. Mmg gempak. Better dia mintak maaf dari delete blog camtu je. Kan? =D sama-sama doa yg terbaik utk dia. hehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup. better dia minta maaf daripada delete macam gitu aje. Harap-harap dia insaf :)

      Delete
  5. huhu...mcm budak je owner dia..
    ada lg sorg yg menipu jugak.kes sy n kwn blogger laen kena,budak nie anjurkan GA,pastu dia ada blog laen n dia join GA dia sendiri,last2 pemenang,nama dia gak..aish!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. a'ah. mmg budak. oh, ada2 terbaca entry pasal budak tu..

      Delete
  6. macam2 la dunia sekarang nih...

    ReplyDelete
  7. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  8. done follow. :)
    baca tu, sedih gaklah dengar. Farah pun pernah terkena~

    ReplyDelete
  9. Mmm...macam2 la sekarang nie...
    Bagi saya, saya lebih prefer ikut segmen...
    Just ingin menaikkan trafik blog dan menambahkan kawan...
    Sebagai blogger, kita kena jujur kan ^_^ Betul tidak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. oh..dh lama tak join segmen..betul3 *gaya upin ipin :)

      Delete
  10. hurm da pena bw blog budak ni ari tu.. mula2 cam eksaited gak hadiah giler ohsem tapi tilik banyak2 kali hadiah baru la pasan owner blog tu budak kecik lagi..dah kalo kecik mna mampu nak bagi hadiah2 tu.. bangang punya budak -_-'

    ReplyDelete
    Replies
    1. a'ah. budak kecik jek. mmg bangang budak ni. hahaha :)

      Delete
  11. Fuhh . Nasib sy tak jadi join GA dia . tgok syarat2 merepek bagai . Hadiah memang gempak tapi kaya sangat ke dia nak bagi kita hadiah tu ..

    ReplyDelete
  12. OICH ! tetiber plak wase geram bagai :)

    ReplyDelete
  13. dia tak insaf, dia buat perangai lagi tahun ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. aduyai, budak ni memang bermasalah betul. tak serik2

      Delete
  14. bodohh la budak tu
    '
    setan punya orang

    ReplyDelete
  15. xsangka ade jgk manusia mcm ni.... bdk hingusan lg da pandai menipu... aishhh

    ReplyDelete
  16. gila la bdk ni.. dia ingat kita ni BATAK hadiah kot..
    http://superdreamland.blogspot.com/2013/03/segmen-jom-pilih-hadiah-terpaksa.html

    ReplyDelete
  17. lol..ni bukan bdk yg buat segmen sya nak hdiah..knonnya nk bgi iphone...smsung galaxy note tu ka? tpi last2 dia pi tka hadiah lpas kantoi menipu...xsngka sngguh-.-

    ReplyDelete
  18. maafkan dia jerr.
    dapat pahala :)

    ReplyDelete
  19. Saya kenal dia! Nama fb dia Fatin Adam Merican
    Dia ada join group ni --> http://www.facebook.com/groups/ismakids/

    ReplyDelete

Terima Kasih sudi singgah, baca dan komen sekali.
Sayang you alls! haha :)

kaf ba ra kaf ta alif nun

monday blues kononnya ni, hahaha tengah hujan lebat sekarang, jadi aku rasa macam bosan duduk rumah ni ada baiknya aku tulis sesuatu dal...