Review : Charcoal Mask Daiso


Aku nak introduce produk dari Daiso Japan yang sangat fofular di serata dunia, aku dah call Britney Spears. Confirm!! Dia memang pakai produk ini. Hahahaha

Britney tahu oppa gangnam style aje..Aku dapat produk free daripada adik aku mengenai produk charcoal mask dari Daiso Japan. Thank you so much my little sister for the sponsor!! ahaksssssss.. :)


Sedikit penerangan produk ini berdasarkan info di belakang produk,

FEATURE
Formulated with the natural ingredients from Oak trees, it removes oils and all dirt deeply clean the pore, leaving your skin clearer with visible pores.

HOW TO USE
♥ After cleasing your face, evenly apply on the nose area and let it dry for 10-15 minutes. It completely dried out, peel if off starting the bottom, pulling toward the top.

♥ Do not use more than twice per week.

♥ For sensitive skin, apply facial essence before using, and slowly peel it off starting at the top toward the bottom.

Aku guna produk berdasarkan steps yang merepek,

1. Basuh bersih muka kita.
2. Sediakan air panas semangkuk, muka tu celup kan dalam mangkuk tu. tadahkan muka korang tu menghala ke wap air panas itu.. fungsi guna wap ini adalah untuk membuka liang roma di wajah anda.
3. Sapu kan charcoal mask ini diserata wajah anda.
4. Dah siap sapu, tunggu sehingga 10-15 minutes. Tidur lagi bagus. :)

perhatian, ini bukan aku. jgn tergoda. :P
Sebenarnya, produk ini berfungsi untuk menanggalkan whitehead and blackhead korang. Produk ini boleh dipakai di seluruh wajah, tak semestinya di kawasan hidung sahaja. Kalau diikutkan bila dah sapu, muka kita akan rasa sejuk jek..bau dia biasa saja. Patutnya bagi la bau wangi sikit ke. Baru syok kan!!

Balik kerja, aku terus pakai produk ni dan terus terlelap. Lebih 15 minutes aku pakai produk ni. Bangun jek terus cepat-cepat berusaha untuk tanggalkan mask ni..

Bila nak tanggalkan mask, kena hati-hati sebab dia ada step yang perlu ikut. Aku main hentam jek, tengah mamai tu, terus tanggalkan sikit-sikit. koyak kan senang cerita..

Kalau muka perempuan mungkin senang, lelaki punya susah. Sakit siot bila nak tanggalkan mask ni..lagi-lagi dekat area kening dengan sideburn. Mak aiihh!! sengih sorang-sorang bila tarik mask dkt sideburn.

Selepas itu, memang puas hati. Pipi ini rasa gebu semacam aje. Memang rasa lain la lepas guna produk ini. Tak rugi cuba tapi ingat seminggu sekali jek pakai produk ini. 

Kalau korang berminat, nak dapatkan produk ini. Boleh la beli direct terus ke kedai daiso yang dekat. Dekat Melaka, KL memang ada. Kawasan lain aku tak pasti..Produk ini pun memang affordable, sangat murah..hanya RM5 satu produk..Kalau dalam internet rasanya mahal sebab dia ada charge lain kan..

Ok, bye-bye

selamat mencuba :)


Jom singgah blog diorang.



Comments

  1. mask ni kalau kena kening memang sakit nak tarik. hahaha...

    ReplyDelete
  2. owhhhh wana baru taw.. tp takut nak pakai.. muka allergic..

    ReplyDelete
  3. wahhhh.... terbaik.. look awesome

    ReplyDelete
  4. dh lama xpkai..baru2 ni pakai bila rasa muka kasar..sakitnya Ya Allah..rsa nk menitik air mata..hehe

    ReplyDelete
  5. nk beli tpi kt trg ni xde daiso laa plak . Tau x sesiapa yg jual scare on9 ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. x pasti la. cuba aje google. :)

      Delete

Post a Comment

Terima Kasih sudi singgah, baca dan komen sekali.
Sayang you alls! haha :)

Popular posts from this blog

Kerja di 7eleven part 1

Pantang Kalau Nampak Pelesit

Kemudahan di kawasan UiTM Jasin