Drama Korea : Panda and Hedgehog


Petang tadi baru menghadap paper CSC305 (Programming Paradigm). Alhamdulillah, beryukur sangat-sangat dapat jawab semua soalan walaupun tak pasti betul ke tak dengan jawapan yang diberi. Kita dah buat sehabis baik, redha aje la apa yang jadi lepas ni kan. Betul tak ? :)

Habis aje paper tadi, terus turn on laptop dan tonton drama korea. >.< Dah lama rasanya tak tengok drama korea, paling update pun dengan Running Man aje. lol

Ada 1 drama korea baru yang awesome ! Tiap kali tengok, korang memang terliur habis dengan adegan panas dalam cerita ni. hehehe :]

First time tengok, oh mai gadd comel nya heroin dia, hero dia pun boleh tahan la, adalah sikit ketampanan tu.. Awek boleh cair tengok dia. Aku rasa aku lagi hensem kot. hahaha

mempersembahkan "Panda and Hedgehog".


Tajuk : Panda and Hodgehog
Genre : Romantik, komedi
Episode : 16
Station Tv : Channel A
Tarikh siaran : 18.08.2012 - 7.10.2012

Sinopsis : Go Seung Ji (Lee Dong Hae) adalah seorang patissier genius atau pastry chef yang merupakan anak yatim piatu, dia mempunyai berperwatakan selamba dan nakal sesuai dengan gelaran 'hedgehog' iaitu landak. Seung Ji telah berkerja sebagai pastry chef yang baru di Cafe Panda, dimiliki oleh Pan Da Yang (Yoon Seung Ah), seorang yang easygoing dan sweet natured. Pan Da Yang lebih dikenali dengan Panda. Mereka bekerja sama memajukan Cafe Panda hingga berjaya sehingga dapat mengalahkan Saint Honore Bakery franchise.


Apa yang aku maksudkan dengan adegan panas tadi ? Buat suspens aje kan. Dalam drama ni, kebanyakan semua ada paparkan pasal makanan. Wow ! Macam-macam jenis makanan pastri dan bakeri, memang menyelerakan. Sampai berangan lepas ni nak jadi patissier. hehehe 



Tak rugi kalau korang tengok drama ni, memang best gilerr! dalam 1 hari aku dah habiskan 5 episode.  Ini baru marathon :) believe it! Nampak sangat aku ni buang masa kan ? hahaha 
Eleh, kononnya nak release tension. :)

Ok la, aku nak sambung tengok my Panda berlakon. ♥ ahaksssss !

oh, btw Dong Hae tu artis Super Junior. So, siapa yang fanatik SJ tu. tengok la yek ! >.<




Comments

  1. mcm srnokk ! tgok kat mne ? kat maaduu ssah plakk nakk carii :|

    ReplyDelete
    Replies
    1. nak download dekat sini, http://www.kjdrama.net/2012/09/panda-and-hedgehog-k-drama-download.html

      Delete
  2. eerrr , kene dwld kaa ? kalau nakk tgokkk tanpe dwld taw dakk kat mane ? sy cari dkat madu taa jmpee ! =='

    ReplyDelete
    Replies
    1. urmm, tak tahu la cik pelangi..sorry, sy selalu downlad aje. :)
      kalau rumah dekat, boleh aje sy bagi by hand :)

      Delete
  3. lamanya tak layan citer korea sebab drama yang baru-baru ni kebanyakannya kurang kena dengan sy.. kalau ni best kompem ni kena tengok.

    ReplyDelete
    Replies
    1. drama ni memang best. rugi kalau tak tengok. :)

      Delete
  4. wah! macam best.. msti tgk ni.. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. MESTI tengok ! :) memang best tau.

      Delete
  5. oh minat citer korea rupanya :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. minat biasa2 jek, tak fanatik sangat. :)

      Delete

Post a Comment

Terima Kasih sudi singgah, baca dan komen sekali.
Sayang you alls! haha :)

Popular posts from this blog

Kerja di 7eleven part 1

Pantang Kalau Nampak Pelesit

Kemudahan di kawasan UiTM Jasin