Wa tabik sama lu!

Assalamualaikum.
Masa kelas java tadi, aku online curikcurik la sekejap sementara nak tunggu lecturer menaip dekat depan tuh. Aku tergerak hati plak nak search negara China.

Keluar la macam2 tentang negara China tuh. Aku ad la terbaca satu artikel yang mengenai pornography di China. Ruparupanya Negara China telah banned banyak website pornography. Memang bagus la diorang buat macam tuh sebab pornography nih memang tak bagus sama sekali untuk semua lapisan umur. Banyak negative impact yang kita tak nampak dengan jelas sebab tuh lagilagi remaja sekarang nih bukan main syok lagi tengok porno nih siap boleh kongsikongsi lagi. Almaklum la, sharing is caring..
Sepatutnya negara Islam kena ambil contoh seperti Negara China nih sebab dia sudah ambil langkah berjagajaga untuk menjaga rakyat dia lebihlebih lagi remaja diorang kerana mereka yang akan menjadi pemimpin masa hadapan. Malaysia tak ad pun nak banned pornography website nih. Dekat sini aku ad link kan artikel yang aku baca tentang pornography di China.

Comments

Popular posts from this blog

Kerja di 7eleven part 1

Kemudahan di kawasan UiTM Jasin

Pantang Kalau Nampak Pelesit