Air sungai dah melimpah daa!

Hye bloggers! Apa khabar hari ni? Sejak 2 3 hari ni, dekat Segamat air dah naik da..air sungai memang dah melimpah. Rumah yang dekat dengan sungai kebanyakkan nya dah tenggelam..sekarang baru paras betis, kalu hujan lagi lepas ni memang paras pinggang jawabnya.



Aku ada ambil beberapa gambar nak tunjuk dekat korang yang air dah mula naik. Tapi buat masa ni dekat kawasan rendah jek yang dh tenggelam. Jalan raya belum tenggelam lagi. So, tak payah risau lagi la sebab masih boleh jalan. Sempat lagi kalu nak lari keluar dari Segamat ni.

Minggu ni dah start mid sem break. Dalam 1 minggu bercuti, So, untuk langkah berjaga-jaga kitorang terpaksa mengemas 1 rumah ni. Macam cuti semester panjang pulak. Rumah ni dah kosong. Tak barang-barang pun yang tinggal. Budak-budak ni takut banjir naik pulak bila kitorang sedap bercuti nanti. Nak tak nak, kemas semua barang then tumpang dekat rumah member yang lain. Rumah member tu jenis 2 tingkat. So, barang-barang semua bersusun dekat dalam bilik member tu. Bayangkan barang 10 budak ada dalam 1 bilik. Tak bernafas dibuatnya.


Tong gas dengan dapur masak pun ada jugak minta tumpangkan dalam rumah member tu. Cuma ice box jek tak tumpangkan. Tak tahu lagi nak letak mana. Apa-apa pun, harap masa cuti ni. Tak la berlaku banjir. Susah la kitorang nk mengemas kesan banjir nanti dengan lumpurnya.

Berdoa la semoga Segamat ni dijauhkan dengan musibah banjir. Nak hujan-hujan jek la. Tapi jangan banjir. Air sila mengalir ke tempat lain dengan cepat ya! :)


Comments

Post a Comment

Terima Kasih sudi singgah, baca dan komen sekali.
Sayang you alls! haha :)

Popular posts from this blog

Kerja di 7eleven part 1

Pantang Kalau Nampak Pelesit

Kemudahan di kawasan UiTM Jasin