8/1/13

Ijazah Sarjana Muda Sains Komputer


Alhamdulillah, 19/7/2013 yang lepas telah keluar keputusan permohonan ke UiTM bagi penerapan lepasan diploma UiTM. Memang berdebar nak menunggu keputusan keluar. 

Bersyukur sangat-sangat bila dapat keputusan permohonan lulus. Akhirnya dapat juga aku sambung ijazah selepas bersusah payah menempuh diploma yang sangat mencabar.

Aku dapat Sarjana Muda Sains Komputer UiTM. Agaknya aku memang tak boleh berpisah dengan CS (Computer Science). Mungkin dah ketentuan Allah taala tetapkan aku untuk teruskan dalam bidang ini walaupun aku tak berapa nak hadam dengan bidang ni.

Aku terima dengan ikhlas dan akan cuba sebaik mungkin untuk buat yang terrrrbbaaaaiikk untuk pengajian kali ini.

Nervous jugak dapat kampus transit Shah Alam, memang tak pernah ke sana. Lepas keputusan keluar. Aku tak habis-habis searching pasal UiTM Shah Alam. Aku akan teruskan pengajian bermula semester 3. Terus jadi senior kononnnnyyyyaaaa..

Dapat la jugak merasa duduk kolej Perindu untuk 1 semester. Tapi berharap la sangat untuk dapat kemudahan kolej untuk semester seterusnya. Kena fikir banyak strategi niii..





Mak bapak aku pun izinkan aku untuk sambung pengajian, Alhamdulillah. Harap-harap aku tak akan hampa harapan diorang dekat aku. Aamiin ya Allah.

8/9/2013 aku akan daftar kolej dan keesokkannya terus daftar kelas. Cepat gila dia punya urusan. Memang kelam kabut dibuatnya nanti..Apa-apa pun, tahniah diucapkan kepada semua yang dapat sambung belajar dan semoga berjaya dan grad on-time. :)

untuk tengok subjek2 apa yang bakal korang study dlm course outline CS230. Boleh tekan sini

19 comments:

  1. Cita cita dah dapat dikejarkan. ^_^ Good luck

    ReplyDelete
  2. #sainskomputer
    #programming
    #

    #erkkk

    ReplyDelete
  3. salam.. sy nak tanya.. klu penerapan ada mds x??
    pas2 sy xtau bila tarikh pendftaran.. yg tau 3.3.2014 dah start kelas..
    ha lg 1.. kolej mmg x disediakan tuk intake penerapan ek??
    please.. sngt2 memerlukan jawapan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. penerapan tak ada MDS. biasanya kalu main campus seperti shah alam..ad sediakan kemudahan kolej untuk 1 semester sahaja dan rasanya kampus cawangan tak sediakan kolej utk pelajar ijazah dan kena prepare cari rumah sewa.

      Delete
  4. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  5. boleh tau x kos kita ni berapa tahun?

    ReplyDelete
    Replies
    1. biasanya 7 semester dlm 3 tahun setengah.

      Delete
  6. assalammualaikum..ape beze kos ni dgn kos sains matematik komputer?

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau course math comp, course tu more to mathematics subject

      Delete
  7. assalamualaikum. em boleh tahu tak subject ape yang kita belajar untuk 1st sem? i mean fr degree

    ReplyDelete
    Replies
    1. http://mohamadsolehin.blogspot.com/2014/08/course-outline-programme-cs230-bachelor.html

      Delete
  8. slm... sy lepasan matrikulasi.. n nk smbung degree dlm kos sc ni,,, tp sy confuse sbb sc ni bnyk cabang,, cmne ye

    ReplyDelete
    Replies
    1. hi terima kasih jengah blog saya
      http://fskm.uitm.edu.my/v1/index.php
      link diatas ini adalah website FSKM UiTM dan disitu ada senarai kursus diploma dan ijazah serta info mengenai setiap kursus

      Delete
  9. Hi. Saya nak tanya kalau masa diploma kita bukan dari cs, boleh ke kita smbung degree cs?

    ReplyDelete

Terima Kasih sudi singgah, baca dan komen sekali.
Sayang you alls! haha :)

kaf ba ra kaf ta alif nun

monday blues kononnya ni, hahaha tengah hujan lebat sekarang, jadi aku rasa macam bosan duduk rumah ni ada baiknya aku tulis sesuatu dal...