Bandar Maharani, Bandar Diraja


Muar yang dahulunya dikenali sebagai bandar Muar kini diisytiharkan Bandar Maharani, Bandar Diraja Johor.Sambutan Hari Keputeraan Sultan Johor, Sultan Ibrahim Sultan Iskandar telah diadakan di Muar selama 5 hari 5 malam bermula 21 hingga 25 November yang lepas.

Pelbagai acara menarik sempena sambutan Hari Keputeraan Sultan Johor dan pengisytiharan Muar sebagai Bandar Diraja.

Antara sambutan yang diadakan adalah acara perarakan kereta berhias, Cabaran Jet Ski Antarabangsa Johor 2012, perarakan bot berhias dan pertunjukan bunga api.
Mercu tanda baru di bulatan Sulaiman, dibina dengan kos lebih RM 1 juta. Monumen tersebut yang mempunyai  identiti tersendiri dengan empat gading gajah gergasi di setiap sudut dan mahkota di bahagian atasnya.Malam akhir ketika acara bot berhias dan pertunjukan bunga api. Jambatan Sultan Ismail ditutup untuk memberi ruang orang awam untuk menyaksikan acara berkenaan. Dah macam semut aku tengok orang dekat atas jambatan tu. Siap ada gerai lagi tuuu!Troll. Thats me! Malas nak pakai smart-smart, pakai gaya pergi pasar jek la. Malam kot. Siapa yang nak tengok..Opss! orang dalam blog ada. hahahaha perasan~

gua bangga jadi orang Muo! ♥
ok, bye!


Jom singgah blog diorang.


Comments

  1. hahaa . saya pun bangga jadik orang Muar :D MUAR BANDAR DIRAJA .

    ReplyDelete

Post a Comment

Terima Kasih sudi singgah, baca dan komen sekali.
Sayang you alls! haha :)

Popular posts from this blog

Kerja di 7 Eleven

Pantang Kalau Nampak Pelesit

Ijazah Sarjana Muda Sains Komputer